ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ βλέπει παντού «στόχους»: Κατηγορεί ως μέλη της Χαμάς δημοσιογράφους του Al Jazeera


Το Ισραήλ κατονόμασε ως μέλη της Χαμάς ή του Ισλαμικού Τζιχάντ έξι Παλαιστίνιους δημοσιογράφους του Al Jazeera που βρίσκονται στη Γάζα. Το τηλεοπτικό δίκτυο απορρίπτει τις κατηγορίες, δηλώνοντας σε ανακοίνωσή του πως πρόκειται για «μια κατάφωρη προσπάθεια να φιμώσουν τους λίγους εναπομείναντες δημοσιογράφους στην περιοχή, αποκρύπτοντας έτσι τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου από το παγκόσμιο κοινό».
Ειδικότερα, την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία, όπως ανέφερε, εντόπισε στη Γάζα και τα οποία αποδεικνύουν ότι οι έξι δημοσιογράφοι του Al Jazeera συνδέονται με παλαιστινιακές οργανώσεις ανταρτών.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των εγγράφων ήταν κατάλογοι της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στους οποίους περιλαμβάνονταν λεπτομέρειες για τα μέλη του, μισθοί και προγράμματα εκπαίδευσης ανταρτών, τηλεφωνικοί αριθμοί και αναφορές για τραυματισμούς.
«Τα έγγραφα αυτά αποτελούν απόδειξη της διείσδυσης τρομοκρατών της Χαμάς στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ al Jazeera», εκτίμησε ο ισραηλινός στρατός.
Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και καιρό το al Jazeera ότι είναι φερέφωνο της Χαμάς. Νωρίτερα φέτος οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο να δραστηριοποιείται στο Ισραήλ, έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στα γραφεία του και έχουν κατάσχει εξοπλισμό του.

Δεσμεύεται να φέρει το φως στην αλήθεια το Al Jazeera

Η απάντηση του μέσου ήταν άμεση, δηλώνοντας σε ανακοίνωσή του πως «θεωρεί αυτές τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατάφωρη απόπειρα να φιμωθούν οι λίγοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι στην περιοχή και κατά συνέπεια να συγκαλυφθεί η σκληρή πραγματικότητα του πολέμου από το κοινό παγκοσμίως».
Πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές ενέργειες εις βάρος του είναι εγκληματικές, δρακόντειες και ανεύθυνες και εκτίμησε ότι οι πιο πρόσφατες κατηγορίες εις βάρος δημοσιογράφων του εντάσσονται «σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εχθρότητας» απέναντί του.
Το μέσο δήλωσε επιπλέον πως οι ισραηλινοί ισχυρισμοί ακολουθούν μια πρόσφατη αποκάλυψη του Al Jazeera σχετικά με τα «πιθανά εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.
Η ανακοίνωση επεσήμανε επίσης αναφορές για εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που φέρονται να σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου και διαβεβαίωσε τη δέσμευσή του να «φέρει στο φως την αλήθεια» στην περιοχή της Γάζας.