ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος ο Αδάμ Γιαννίκος από τη διεύθυνση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» - Αγνοια δηλώνει ο ίδιος


UPD Νέες απεργίες από τους εργαζόμενους στον ραδιοσταθμό

Εντολή προς τον Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας «LEFT MEDIA Α.Ε.» να προβεί σήμερα σε σαρωτικές αλλαγές έδωσε χθες το βράδυ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχάς να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Διευθυντή του 105.5 Στο Κόκκινο, Αδάμ Γιαννίκο. Και, κατά δεύτερον, να αλλάξει όλο το ΔΣ της εταιρίας. Αυτό γράφει το e-tetradio που σχολιάζει μεταξύ αλλων:
"Να θυμηθούμε τι έλεγαν οι εργαζόμενοι μερικές ημέρες πριν: «Εδώ και μήνες η συνέλευση έχει θέσει ζητήματα που αφορούν τόσο την αυταρχική, αυθαίρετη και αντισυναδελφική συμπεριφορά της διεύθυνσης (για την οποία το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει κάνει δεκτές και εξετάζει πέντε [5] διαφορετικές εγκλήσεις), η οποία συνδυάζεται με μια πρωτοφανή ανεπάρκεια που οδηγεί τον σταθμό σε διάλυση».
Και δεν ξεχνάμε διάφορες απολύσεις η απομακρύνσεις που αποφάσισε ο Γιαννίκος στη διάρκεια της θητείας του (Λουπάκη, Χατζηαντωνίου, Τσίγκα), απολύσεις που θεωρήθηκαν εκδικητικές. Ήδη η συνέλευση των εργαζομένων ζήτησε την επαναφορά τους στο πρόγραμμα του σταθμού.

Πάντως ο ίδιος ο Αδάμ Γιαννίκος δηλώνει άγνοια. «Μαθαίνω από συναδέλφους ότι σάιτ γράφει πως με παύουν από το Κόκκινο. Όμως, δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο να μου το πει. Συντονιστείτε», πόσταρε στο facebook ο δημοσιογράφος.

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα η συνέλευση των εργαζομένων Στο Κόκκινο 105.5, 91.4 & 107.7 που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΤΕΡΜΘ, πήρε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:
Παρακολουθώντας τις διοικητικές εξελίξεις που αφορούν τον σταθμό με εύλογο ενδιαφέρον, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΕΡΜΘ) οφείλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
1. Η δέσμευση για εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχει τηρηθεί και ως τώρα έχουμε λάβει μόνο το 1/4 των οφειλών για τη δουλειά μας, με κίνδυνο να βρεθούμε μετά τις 30 Σεπτεμβρίου με καθυστέρηση δεδεουλευμένων 2,5 μηνών που θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα. Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι αποδεκτή, ότι είναι αδιανόητο να θεωρεί οποιοσδήποτε ότι μπορεί να υπάρχουν «άλλες προτεραιότητες» από την πληρωμή των εργαζομένων και ότι δεν θα δεχτούμε να προηγηθούν άλλα έξοδα του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πληρωμής μας.
2. Ζητάμε να υπάρχει άμεσα καταβολή χρημάτων στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Με όλες και όλους μας να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση από τον Ιούνιο, είναι απαραίτητο να υπάρχει διαρκής ροή προκειμένου να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και τα συσσωρευμένα χρέη.
3. Ζητάμε από όλους τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συναντήσουν τους εκπροσώπους των Μέσων και να δηλώσουν δημόσια τις προθέσεις τους για τα Μέσα.
4. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να βγούμε μπροστά για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της λειτουργίας του σταθμού, μόλις κανονικοποιηθεί η μισθοδοσία μας. Για το λόγο αυτό και για να μπορεί το ραδιόφωνο να παίξει τον αναγκαίο κοινωνικό ενημερωτικό του ρόλο, ζητάμε την ενίσχυση των τμημάτων με προσωπικό, ξεκινώντας από δύο απαραίτητες προσλήψεις στο τμήμα σύνταξης ειδήσεων και την προσέγγιση σε όσες και όσους με εκβιαστικό τρόπο απομακρύνθηκαν ή εγκατέλειψαν τον σταθμό τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να επιστρέψουν.
5. Η ανοχή της συνέλευσής μας σε φαινόμενα τραμπουκισμών και στοχοποιήσεων συναδέλφων μας έχει εξαντληθεί. Καλούμε όσους μετέρχονται τέτοιες αντισυναδελφικές μεθόδους να σταματήσουν πριν να είναι αργά.
Με βάση όλα τα παραπάνω:
  • Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας το Σάββατο 28/9 και ώρες 14:00-16:00, εφόσον δεν καταβληθούν τα χρήματα του Ιουλίου στο μεταξύ.
  • Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία την Τρίτη 1/10, εφόσον δεν έχουμε πλήρως εξοφληθεί τα δεδουλευμένα μας έως τότε, με απεργιακό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ
  • Κηρύσσουμε 4ωρή στάση εργασία την Τετάρτη 2/10, εφόσον δεν έχουμε πλήρως εξοφληθεί τα δεδουλευμένα μας έως τότε, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο ΣΕΠΕ, μεταξύ 10:00 και 14:00