Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Σαλμάς και οι άλλοι...


Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά ζήτησε ο Μητσοτάκης. Το ποτήρι λέγεται ότι ξεχείλισε όταν ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε στο OPEN: «Εγώ έκανα ερώτηση στη Βουλή για τα επιτόκια: 0% καταθέσεων… 6% δανείων! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά! Και για τις υπερβολικές τραπεζικές προμήθειες… Πρέπει να έχεις δουλέψεις στη ζωή σου για να καταλάβεις».
 Καρφί που όπως λέγεται πήγαινε στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. 
Ο βουλευτής όμως έκανε δηλώσεις και στο αντιπολιτευτικό KONTRA24 «καρφώνοντας» την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τους «φωτογραφικούς» όρους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για τα κυλικεία…
O Σαλμάς ανήκει στην ομάδα των 11 «γαλάζιων» βουλευτών που έβαλαν πρόσφατα στην πρέσα την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ερώτησή τους για τα κόκκινα δάνεια, η οποία εμπεριείχε σαφή κριτική κατά της πολιτικής που ασκείται.
Πάντως ο Μητσοτάκης παραπέμπει τον Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με το ερώτημα της διαγραφής.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 12:00, ωστόσο η διαδικασία είναι τυπική.