ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Κάνω Follow και Like στον Sakui (Σάκη Κουτσαντά)


Γεννήθηκε στην Αντίκυρα Βοιωτίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανολόγος, αλλά το όνειρο του ήταν να ασχοληθεί με το σκίτσο. Έτσι φοίτησε στο «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Σπύρου Ορνεράκη» για να πάρει τα εφόδια, ώστε να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο.
Εργάζεται ως σκιτσογράφος από το 1998. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες: “Τα Μέσα”, “Έξυπνο Χρήμα”, “Ελεύθερος Τύπος” “Πρώτο Θέμα”, “Βέτο”, “Δημοκρατία” και με τα περιοδικά: Life & style, “Κ” της Καθημερινής, “Drive” (με το κόμικ “Screwdrivers” σε σενάριο John Malax). 
Έχει εικονογραφήσει μια σειρά παραμυθιών με τίτλο: “The adventures of Hermes and master Po” (της Κατερίνας Ξένου), “Το παιδί των αγγέλων” (της Χριστίνας Ταράτσα). “Με τα πόδια και οδικώς, πέρα δώθε ασφαλώς” (της Σγουρής Γεωργιάδη). 
Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις εικονογράφησης και γελοιογραφίας. Ως μέλος της Ένωσης Ελλήνων γελοιογράφων συμμετείχε στις εκθέσεις: Democricis, Covid 19, War S.A. κ.ά. Από το 2016 έως σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα “Documento”.
Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει τοιχογραφίες, καρικατούρες, character design, ενώ σχεδιάζει σε ξύλο και πέτρα. 
Ο λόγος για τον γελοιογράφο-σκιτσογράφο Sakui (Σάκη Κουτσαντά) που μιλάει στο viewtag και τον Γιάννη Καφάτο για τη δουλειά του και όχι μόνο. -διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Σάκη Κουτσαντά