ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Αργύρης Παπαστάθης και «οι συλητές της ΕΡΤ»


Σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και άλλα δύο στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης άσκησε ο δημοσιογράφος Αργύρης Παπαστάθης ο οποίος έχει «περάσει» από το γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη. 
«Ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα μείνει στην Ιστορία της ΕΡΤ ως ο άνθρωπος που έκοψε τις εκπομπές του Γιώργου Σγουράκη και του Λάκη Παπαστάθη. Δεν είναι και λίγο. Προφανώς, "δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε"» ανέφερε ο κ. Παπαστάθης, στην ιστοσελίδα mononews.gr και τη Σόνια Χαϊμαντά.
«Οι Κ. Ζούλας, Λίνα Παπαδάκη και Ελματζιόγλου είναι οι συλητές της ΕΡΤ, όχι γιατί κλέβουν το ταμείο (δεν εννοώ αυτό) αλλά γιατί καταστρέφουν ως άλλοι Ταλιμπάν την πολιτιστική υπεραξία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας και το αρχείο της να σαπίζει. Και χρησιμοποιούν ως άλλοθι οάσεις όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η υπέροχη εκπομπή του» πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα σε ανάρτηση του την Παρασκευή, ο κ. Παπαστάθης, γιος του Λάκη Παπαστάθη ανέφερε ότι ο κ. Ζούλας έκοψε εκπομπές όπως το Μονόγραμμα και το Υστερόγραφο (τη συνέχεια του θρυλικού Παρασκηνίου των Λάκη Παπαστάθη - Τάκη Χατζόπουλου) που κόστιζαν περίπου 8.000 το επεισόδιο, ενώ ενέκρινε αμέτρητα σίριαλ που κόστιζαν ακόμη και πάνω από 100.000 ευρώ το επεισόδιο.
«Βεβαίως εγώ είμαι απλά ένας μικροαστός δημοσιογράφος. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας για να βρεθώ στον δρόμο αυτών των προσώπων. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο (μόνο για σίριαλ), κάποιοι λένε 180 εκατ. ευρώ στην πενταετία» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook την Παρασκευή.
«Του διεμήνυσαν ότι "είσαι γέρος, δεν σε θέλουμε"», ανέφερε ακόμη για τη συμπεριφορά των ιθυνόντων της ΕΡΤ προς τον βραβευμένο κινηματογραφιστή. «Ομως τρεις μήνες πριν είχαν πει προφορικά κάντε γυρίσματα. Ο Λάκης, που αμειβόταν μόνο με 850 ευρώ αμοιβή σκηνοθεσίας για τα δύο τελευταία κομμάτια της ζωής του (στον πρώτο κύκλο) ήταν ήδη άρρωστος με καρκίνο και αγωνιούσε γιατί οι συνεργάτες του γύριζαν κομμάτια, πχ. με τη Μαρία Ευθυμιου, τη Σώτη Τριανταφύλλου και 6-7 ακόμη σημαντικές προσωπικότητες, τα οποία όταν ειπώθηκε το "δεν θέλω γέρους" και εξαφανίστηκαν από τα τηλέφωνα οι τρεις, έμειναν στο ράφι και τα χρεώθηκαν από την τσέπη τους οι σκηνοθέτες» πρόσθεσε στο Facebook.

Ο κ. Παπαστάθης στάθηκε ακόμη στον θησαυρό των αρχείων της ΕΡΤ όπως αυτά των ιστορικών εκπομπών Παρασκήνιο και Μονόγραμμα. «Προφανώς και δεν υπάρχει ξεχωριστή ενότητα στο ερτφλιξ, πράγμα κατανοητό γιατί μιλάμε για αμόρφωτους ανθρώπους (κάποιος στοιχειωδώς καλλιεργημένος θα είχε φτιάξει το ARTE της Ελλάδας), αλλά παράλληλα αφήνουν και τα αρχεία να σαπίζουν. Δηλαδή τα ιερά τέρατα της Ελλάδας σε κινούμενη εικόνα που έχουν καταγραφεί σε αυτές τις εκπομπές, μια παρακαταθήκη που σε άλλες χώρες θα ήταν ήδη μια πλατφόρμα πολιτισμού και παιδείας για μελετητές και ακαδημαϊκους με διεθνή πρόσβαση. Το μόνο που έκαναν είναι ένα διαφημιστικό που λέει ότι ψηφιοποιέται το αρχείο της ΕΡΤ το οποίο παίζουν συνέχεια στο πρόγραμμα για να μην μπορεί να τους πει και κανένας τίποτα», ανέφερε κλείνοντας την ανάρτηση του ο κ. Παπαστάθης.