Αλλωστε από τις αρχές της διερεύνησης του σκανδάλου η -και τότε- φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» είχε βασικό άρθρο με τίτλο «Κουκούλωμα;», που κατέληγε ως εξής: «Μην το πείτε, ότι τερματίστηκε η προκαταρκτική δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens με απόφαση… της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Και αλήθεια να είναι, δεν θα σας πιστέψει κανείς» (30.7.2008).
Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα είναι ότι μόλις «έσκασε» το σκάνδαλο έγινε μεγάλη πολιτική συζήτηση για τη στενή προσωπική σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Εκείνος μάλιστα που έφερε το ζήτημα στη Βουλή δεν ήταν άλλος από τον Αδωνι Γεωργιάδη!
Ως βουλευτής τότε του ΛΑΟΣ ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρη Χατζηγάκη, ότι προσπάθησε να συμψηφίσει τις αποκαλύψεις για «διευκολύνσεις» της Siemens στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και τον Κυρ. Μητσοτάκη (9.6.2008).
Η ουσία του πολιτικού σκανδάλου συνοψιζόταν στο ότι οι «παροχές» σε είδος της Siemens στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξοφλήθηκαν πολλούς μήνες αργότερα και μόνο μετά την επίσκεψη του αρμόδιου εισαγγελέα στα ταμεία της εταιρείας.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Χάρη στις αποκαλύψεις των Wikileaks γνωρίζουμε ότι σε μια συζήτηση στελεχών της Ν.Δ. με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σπέκχαρτ, τον Ιούλιο του 2009 ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η ανάμιξη του Μητσοτάκη δεν θα στοιχίσει στη Ν.Δ., εφόσον «ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπομπεύτηκε ως άτομο χωρίς να ενοχοποιηθεί το κόμμα συνολικά, ενώ η παραδοχή του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens το 1999 για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ενέπλεξε ολόκληρη τη δομή του κόμματος».
Δεν μένει, μετά την παραγραφή, να δούμε και οικογενειακό reunion της οικογένειας Μητσοτάκη με τον αυτοεξόριστο αγαπημένο φίλο τους Μιχάλη Χριστοφοράκο.