Οσοι έχουν περάσει από κόμματα -ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής κατεύθυνσης- γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς κομματικό μηχανισμό πλήρους απασχόλησης κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Οταν το κόμμα σε θέλει για πλήρη κομματική απασχόληση οφείλει να σε πληρώνει, καθώς δεν μπορείς να ασκήσεις άλλο επάγγελμα για να ζήσεις. Εξού και ο όρος επαγγελματικά στελέχη ή επαγγελματικός κομματικός μηχανισμός.
Την πραγματικότητα αυτή την αναγνώρισε και ο νομοθέτης, που θέσπισε την κρατική οικονομική επιχορήγηση στα κόμματα ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις βασικές ανάγκες της λειτουργίας τους και να μην έχουν την ανάγκη να καταφύγουν σε χρηματοδοτήσεις ιδιωτών που θα τα καθιστούσαν έρμαια συμφερόντων.
Την πραγματικότητα αυτή, που κανείς δεν τόλμησε ώς σήμερα να αρνηθεί, επιχείρησε να αντιστρέψει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι στην Αριστερά η κομματική δουλειά είναι επάγγελμα, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. όπου είναι εθελοντισμός, γιατί αυτοί που δουλεύουν για το κόμμα έχουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό για να συσκοτίσει σειρά αποκαλύψεων του Τύπου ότι οι μισοί και πάνω από τους 57 της «Ομάδας Αλήθειας» που υπήρξαν υπάλληλοι της Blue Skies εργάζονταν σε θέσεις ευθύνης, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στη Νέα Δημοκρατία.
Καταρχήν είναι ηλιθιότητα ολκής να θέλει κάποιος να συγκριθεί με την Αριστερά -τόσο ιστορικά όσο και σύγχρονα- αναφορικά με την εθελοντική δουλειά που προσφέρουν τα μέλη και οι φίλοι των κομμάτων της. Αλλά, πέραν αυτού, το θέμα της επαγγελματικής κομματικής δουλειάς δεν αφορά το τι κάνουν οι ενταγμένοι κομματικά πολίτες στον ελεύθερο χρόνο τους. Αφορά την ανάγκη ενός κόμματος για πλήρη απασχόληση στον μηχανισμό του ορισμένων στελεχών.
Στην περίπτωση της «Ομάδας Αλήθειας» -ως παραμάγαζο της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας- η απασχόληση όσων συμμετείχαν ήταν αποδεδειγμένα -και με ομολογίες των ίδιων- πλήρης και αποκλειστική. Κατά συνέπεια, δυνατότητα άλλης επαγγελματικής απασχόλησης δεν υπήρχε.
Από τη στιγμή δε που την απασχόληση στην «Ομάδα» πλήρωναν ιδιώτες, έχουμε παράνομη ιδιωτική χρηματοδότηση προς το κυβερνητικό κόμμα από τον ιδιωτικό τομέα. Προφανώς με κάποιο αντάλλαγμα. Το οποίο -με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση- δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη ροή κρατικού χρήματος προς τους συγκεκριμένους ιδιώτες με στόχο την εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος. Αυτό δεν είναι απλώς πολιτικό σκάνδαλο. Είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα.