ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λιάγκας για το «ρεπορτάζ» για Μπάλντοκ


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εκπομπή της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, στην οποία ο Γιώργος Λιάγκας, αντί να δείξει σεβασμό στον 31χρονο ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, επέλεξε να κάνει «ρεπορτάζ» για το σπίτι του.
Η εκπομπή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή να ζητά τελικά συγγνώμη για την ενέργειά του.
Από την πλευρά του, το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έγκληση στον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις με τις εκπομπές του.

Η συγγνώμη του παρουσιαστή στην εκπομπή

Το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε και on camera συγγνώμη για το ρεπορτάζ, ενώ είχε προηγηθεί και μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Πρωινό»:
 «Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δεν θα πω καμία, το λάθος που έκανα, το παίρνω πάνω μου, ξεπερνά κάθε δικαιολογία. Χθες έκανα λάθος και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και παρακαλώ κάθε δικαιολογημένη αντίδραση να αφήσετε έξω τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου»..
Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «μια απόλυτα λανθασμένη δημοσιογραφική επιλογή. Το ρεπορτάζ σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να μεταφερθεί σε στοιχεία, όχι ότι ήταν κακά, για το διαμέρισμα και πώς ήταν».
«Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Όταν πριν από 2-3 εβδομάδες είχε καεί το σπίτι μου και είδα ρεπορτάζ, είπα δεν μπορεί ένα δράμα να γίνει lifestyle ρεπορτάζ. Σας έψεξα τότε και έπεσα στην ίδια και μεγαλύτερη παγίδα γιατί δεν μιλάμε για ένα σπίτι που κάηκε και αποκαθίσταται, αλλά για μια ανθρώπινη ζωή»
πρόσθεσε.
«Λάθος μεγάλο, περιττό όλο το χθεσινό και είμαι συντετριμμένος που χωρίς πρόθεση, άθελα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο, αμαυρώσαμε μια ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Ευτυχώς που η Εθνική μας συγκίνησε χθες και οι παίχτες του Παπανθηαικού απότισαν φόρο τιμής για τον άδικο χαμό του Μπάλτοκ» πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας και κατέληξε:
«Συγγνώμη, λοιπόν, από όλους όσοι στενοχώρησα, θύμωσα, βάλτε ό,τι λέξη θέλετε εσείς μπροστά».