ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ο πρόεδρος είμαι εγώ


Σοβαρές αιχμές Κασσελάκη κατά μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ● Ανακοίνωσε το δικό του σάιτ «odikosmassyriza.gr»


Με υπαινιγμούς για τη διαδικασία βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, για τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας, την αμφισβήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης και προέβλεψε ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν δυνατότητες πρωτοβουλιών από τα μέλη του κόμματος, σε περίπτωση αναβολής. «Και θα το κάνουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο και το κόμμα είναι η βάση του. Πρέπει η βάση να εκφραστεί», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Star και σημείωσε: «Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν εναντίον μου είναι σοκαριστικές: "το θέμα είναι λήξαν", "αμετάκλητες αποφάσεις", ποιος βγάζει αυτές τις αποφάσεις, ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «το Συνέδριο πρέπει να γίνει δημοκρατικά, πρέπει να φτάσουμε εκεί με έναν τρόπο που να είναι ομαλός. Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να στηρίξει, πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ, να κάνει εγγραφή στο δικό μας site odikomassyriza.gr», τη δημιουργία του οποίου ανακοίνωσε και βγήκε ήδη στον «αέρα».

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι οι 138 που τον απέκλεισαν δεν αποτελούν πλειοψηφία στο σύνολο των 295 μελών, με τις συνθήκες που επικράτησαν της μη επίτευξης απαρτίας αρχικά, της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη της συνεδρίασης και της μη ταυτοποίησης όσων ψήφισαν. «Το κόμμα δεν είναι ακέφαλο. Και βάσει νόμου δεν είναι ακέφαλο», υποστήριξε επίσης, όπως και ότι, βάσει Καταστατικού, σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη:
«Αποδέχομαι την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή μου, ωστόσο θα έπρεπε να παραμείνω πρόεδρος του κόμματος και να οδηγήσω το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού. Το έκτακτο Συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το Συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες, με βάση το Καταστατικό». Εθεσε μάλιστα ζήτημα λήψης πειθαρχικών μέτρων από την Επιτροπή Δεοντολογίας για όποιον το αμφισβητεί.
«Θέλουν να με αποκλείσουν γιατί, εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δε θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις. «Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα απάντησε: «Εχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο. Τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον εγκαταλείπω, έχω δεσμευτεί ότι δεν θα προδώσω τα μέλη του κόμματος».

Εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε τις φραστικές επιθέσεις οπαδών του σε δημοσιογράφους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής: «Συμπεριφορές που δε συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας δεν εκφράζουν εμένα. Το είχα πει αυτό και για τη ΔΕΘ, όπου υπήρχαν τότε δημοσιεύματα για αντιδράσεις οπαδών μου, το έχω πει και για αυτήν την Κεντρική Επιτροπή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, της πρώτης μετά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές, ο τέως πρόεδρος ανέφερε ότι «υπήρχαν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα», συνδέοντας την απόφασή της να τον αποκλείσει με την απόφασή του να σταματήσουν να υπάρχουν μέλη της με μισθό.

«Το εξώδικο είναι μία διαμαρτυρία. Αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες. Ζήτησε εξηγήσεις ο διευθυντής του κόμματός μου και δεν τις πήρε. Τι έπρεπε να κάνω;» διερωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα του πόθεν έσχες.

«Το πρόβλημα συνύπαρξης μαζί μου το έχουν οι άλλοι», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε πως «η μόνη λύση είναι η Δημοκρατία». Πρόσθεσε άλλωστε πως «με εμένα πρόεδρο, η βάση θα αποφασίζει για όλα. Να δούμε εάν η βάση θα τους επιβραβεύσει για τη συμπεριφορά τους», κατέληξε.
- από efsyn.gr