ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Tο «Α» του ΣΥΡΙΖΑ


«Τέτοιες ημέρες πέρσι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ήταν στις δόξες του»
μας θυμίζει στο άρθρο του στην Καθημερινή ο Παντελής Μπουκάλας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε κάνει τότε ο νυν πρόεδρος σχετικά με την υποψηφιότητά του για τη προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ετοιμαζόταν», γράφει, «να δρέψει τους καρπούς ενός δέντρου που δεν το είχε ποτίσει, δεν το είχε πονέσει, δεν τον ενδιέφερε καν, έως τη στιγμή που ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Ο υποψήφιος ήταν «από αλλού», όχι κυριολεκτικά, γεωγραφικά δηλαδή, αλλά πολικά και ιδεολογικά. Ο αρθρογράφος ανατρέχει σε μία από τις πολλές, κάθε άλλο παρά αριστερές, αρθρογραφίες τού Κασσελάκη όταν ήταν εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης:

«Όταν αποκαλύφθηκαν στο κοινό βλέμμα τα κείμενα με τα οποία αξίωνε, το 2012, να αυξηθούν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και να μειωθούν οι μισθοί (στην Ελλάδα, όχι στις ΗΠΑ), πέταξε ένα "Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών", και πήγε αγέρωχος παρακάτω» γράφει ο Παντελής Μπουκάλας.

Το άρθρο στην Καθημερινή έχει τίτλο «Έκπτωτο πια και το Α του ΣΥΡΙΖΑ». Το γιατί, εξηγείται στο κείμενο ως εξής:
«Επί Τσίπρα είχαν ήδη εκπέσει τα δύο στοιχεία του τίτλου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ούτε Συνασπισμός ήταν ούτε διέσωζε οτιδήποτε Ριζοσπαστικό. Επί Κασσελάκη έπεσε από την ψυχική ταμπέλα και το άλφα της Αριστεράς, ανυπόληπτο πλέον».
- από το Harddog