ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Είναι η Γιάμαλη juke box;


Το στίγμα της εκπομπής «Εξελίξεις τώρα» στο Mega έδωσε η Αναστασία Γιάμαλη σε συνέντευξη της στο «Βήμα» και τον Γιώργο Πολυμενέα. Η Γιάμαλη σκιαγραφώντας το πλαίσιο στο οποίο θα «κινηθεί» μέσα από την εκπομπή της, κάνει λόγο για πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα διότι, λέει, υπάρχει πρόβλημα πολυφωνίας και αποσαφηνίζει υπογραμμίζοντας πως «δεν ακούγονται με την ίδια βαρύτητα, όλες οι απόψεις. Δεν είναι όλα καλώς καμωμένα. Δεν γίνεται να είναι όλα καλώς καμωμένα σε καμία χώρα. Είτε στην Ανατολή είτε στη Δύση». 
«Δεν είμαι χαμαιλέοντας, ούτε juke box. Δεν αλλάζω χρώματα, αξίες και ιδεολογία ανάλογα με τον εκάστοτε εργοδότη μου» λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας (απολογητικά) ότι δεν νιώθει υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις γιατί πήρε τη απόφαση να πάει στο Mega (του Μαρινάκη).


Η εκπομπή, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του σταθμού τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχει κοινωνικό πρόσημο. Όμως η καθημερινότητα των πολιτών, του κόσμου, διαμορφώνεται και επηρεάζεται από την πολιτική, θεωρεί η δημοσιογράφος. 
«Όλα είναι πολιτική. Το πόσο κάνει ένα μπλουζάκι, αν κάνει 5 η 50 ευρώ, το πώς έχει φτιαχτεί, το που έχει φτιαχτεί, αν μπορεί ένας άνθρωπος με έναν μέσο μισθό να το αγοράσει. Το αν πηγαίνεις για ψώνια τις Κυριακές ή αν κάθεσαι στο σπίτι να ξεκουράζεσαι. Το αν το 8ωρο θα παραμείνει 8ωρο, το αν θα υπάρχει κοινωνική στέγη ή όχι, το αν θα βρείς φτηνά νοίκια ή όχι, το αν θα πρέπει να αλλάζεις κάθε μήνα πάροχο ενέργειας. Όλα αυτά είναι πολιτική. Υπάρχει τεράστια ιδιώτευση και υπάρχει ιδιώτευση διότι ο κόσμος ψευδώς έχει πειστεί ότι σε συλλογικά προβλήματα θα βρει ατομική λύση. Αυτό δεν γίνεται».
Και σε άλλο σημείο, λίγο πιο κάτω, στην οκτάλεπτης διάρκειας συνέντευξη της, η Γιάμαλη επισημαίνει πως «υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή, στο δρόμο, παντού», σε αντιδιαστολή με το έλλειμμα αντιπολίτευσης στον πολιτικό στίβο.