ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Στο «σφυρί» η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο


Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της βρετανικής εφημερίδας The Observer ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ο μιντιακός όμιλος του Guardian (GMG), μητρική εταιρεία της διάσημης ομώνυμης εφημερίδας.
Πρόκειται για την παλαιότερη κυριακάτικη έκδοση στον κόσμο, την οποία ο μιντιακός όμιλος κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο GMG «βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση του The Observer» με την Tortoise Media, έναν ενημερωτικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019, ανακοίνωσε ο The Guardian στην ιστοσελίδα του.
Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το ποσό που στοχεύεται για αυτήν την πώληση, η Tortoise Media υπέβαλε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς και «θα βοηθούσε (την εφημερίδα) να διατηρήσει το μέλλον της».

Ιδρυθείσα το 1791, η εφημερίδα The Observer εξαγοράστηκε από το Guardian Media Group το 1993.
Ο όμιλος GMG δημοσίευσε χθες τα αποτελέσματά του για το οικονομικό έτος. Βάσει αυτών, τα έσοδα από τους ψηφιακούς αναγνώστες αυξήθηκαν κατά 8% φθάνοντας τις 88,2 εκατομμύρια στερλίνες (104 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων άνω του 56% προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όμως, ο συνολικός κύκλος εργασιών κατέγραψε πτώση 2,5% στις 257,8 εκατομμύρια στερλίνες (306 εκατομμύρια ευρώ) λόγω «μιας επιβράδυνσης της διαφημιστικής αγοράς και των διαρθρωτικών πιέσεων σε βάρος των έντυπων μέσων».
Η Tortoise Media δημιουργήθηκε από έναν πρώην αρχισυντάκτη των Times και του BBC μαζί με έναν πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία.
  - από topontiki