ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΠΟΕΣΥ και ΙΝΕ-ΓΣΕΕ


Την πραγματοποίηση κοινής έρευνας στην οποία θα χαρτογραφούνται και θα περιγράφονται τα ειδικά χαρακτηριστικά του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προβλέπει μεταξύ άλλων το Σύμφωνο Συνεργασίας το οποίο συνυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ .
Επίσης, με τις υπογραφές τους οι πρόεδροι του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και της ΠΟΕΣΥ, κύριοι Γιάννης Παναγόπουλος και Σωτήρης Τριανταφύλλου, συμφώνησαν να συνεργαστούν και να συνάψουν εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική συνεργασία στα εξής:
• Την πραγματοποίηση κοινών ερευνών – μελετών σχετικών με τους στόχους και τα πεδία παρέμβασης των δύο φορέων.
• Τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας για τη διερεύνηση και ανάπτυξη θέσεων σε ζητήματα που απασχολούν το ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου των ΜΜΕ.
• Τη συνδιοργάνωση κοινών workshops και ημερίδων για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ΜΜΕ.
• Την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανάπτυξης των δεξιοτήτων των εργαζομένων του κλάδου των ΜΜΕ.
• Την πραγματοποίηση δράσεων πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για ζητήματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικών συστημάτων και επαγγελματικής ανάπτυξης των εργαζομένων του κλάδου των ΜΜΕ.
• Το σχεδιασμό και την υποβολή κοινών προγραμμάτων και δράσεων σχετικών σε πεδία όπου διαπιστώνεται κοινό εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει διάρκεια 3 έτη ενώ δίνεται η δυνατότητα παράτασής του με συμφωνία των δύο μερών.