ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Είναι κανείς εδώ;


Εδώ κάτω που λέτε ο κόσμος καίγεται. Αντί να ψάχνουμε τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς της Μενδώνη συζητάμε για τη διαγραφή του Σαλμά. Αντί να συζητάμε για την αλητεία των εισπρακτικών και των funds, ασχολούμαστε με την ανταρσία των… 11.
Αντί να βγαίνουμε στους δρόμους για τον πόλεμο που μας ζυγώνει όλο και περισσότερο κάνουμε πόλεμο υποψηφίων για το ποιος θα σώσει την Αριστερά κλείνοντας σε όλους τους τύπους το «Είμαι ΕΔΩ».
Και καπέλο σου έρχονται και οι γάμοι της κόρης της «βασίλισσας» στο Βυζαντινό μουσείο.
Αλήθεια τώρα. Είναι κανείς εδώ;
Μάριος Διονέλλης / Πίσω Σελίδες
****
Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
Δέσποινα Κουτσούμπα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:«ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ»
Η Δέσποινα Κουτσούμπα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μιλά για την παραχώρηση του Βυζαντινού Μουσείου στην κόρη του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου για την γαμήλια δεξίωση αλλά και για το ζήτημα των κυλικείων στα μουσεία.
Όπως υποστηρίζει, ένας από τους στόχους της μετατροπής των μουσείων σε ΝΠΔΔ, ήταν να γίνουν ιδιωτικής χρήσης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο μουσείο υπολειτουργεί και αντιμετωπίζει πολλά θέματα, και μόνο λόγο της παραχώρησης έγιναν κάποιες στοιχειώδεις εργασίες ακόμα και το καθάρισμα στις τουαλέτες.
Η ίδια κάνει λόγο για πρόκληση, επισημαίνοντας όλες τις παραμέτρους της παραχώρησης τις οποίες χαρακτηρίζει αόριστες, καλώντας παράλληλα πολίτες, κόμματα και αρχαιολόγους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο την Παρασκευή στις 7μ.μ..
Όσον αφορά τους διαγωνισμούς για τα κυλικεία, σημειώνει ότι υπήρχε μόλις μία προσφορά, χαρακτηρίζοντάς τους φωτογραφικούς καθώς δεν υπήρχαν όροι για τα προϊόντα. Επίσης επισημαίνει ότι ενώ υπήρχε όρος μαζί με τα μεγάλα κυλικεία να λειτουργούν και τα πιο μικρά, η εταιρία που πήρε τον διαγωνισμό ουσιαστικά τα επινοικιάζει σε άλλους, και κάποια από αυτά παραμένουν ακόμα κλειστά.
Κλείνοντας, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την πρόσβαση στον Πολιτισμό σε προνόμιο μόνο για λίγους και πλουσιους με σκοπό το κέρδος, τονίζοντας ότι μια κυβέρνηση εκλέγεται για να προασπίσει το συμφέρον του λαού και δεν γίνεται ένας υπουργός ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός να λειτουργεί ως διαφημιστής ιδιωτικών συμφερόντων.