ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Τι γίνεται με τον Καφαράκη στην ΕΡΤ;


Σίγουρα ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ θα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή GPS στο αυτοκίνητό του για να μεταβεί από την ΕΡΤ  – έδρα του επί 3 ολόκληρες δεκαετίες – στις εγκαταστάσεις του Alpha, εκεί που το κανάλι έχει μια κενή και όχι και τόσο «ηλεκτρική καρέκλα», αφότου αποχώρησε η διευθύντρια ειδήσεων Άρτεμις Δήμου.
«Σάρξ εκ της σαρκός» της ΕΡΤ, ο «χαλκέντερος» Φώτης Καφαράκης αν και είδε τη θητεία του να ανανεώνεται για λίγους μήνες, μάλλον (δι)αισθάνεται είτε ότι ολοκλήρωσε τους κύκλους του είτε αυτοί… ταράσσονται από τις εξελίξεις. Ναι! Τα έχει δώσει όλα στη δημόσια τηλεόραση, γνωρίζει και την τελευταία γωνιά του Ραδιομεγάρου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που από το 2019 θήτευσε δίπλα στον Κωνσταντίνο Ζούλα και ναι!  Με τυπικά προσόντα (απόφοιτος Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ) ενώ έχει παρακολουθήσει ως υπότροφος πρόγραμμα ερευνητικής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν το καλά ακονισμένο του ένστικτο να οσφραίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον συμβατό μέρος της νέας ομάδας της επόμενης ημέρας όταν και εφόσον λήξει η επεκταθείσα θητεία των γενικών διευθυντών, παρά το γεγονός ότι χαίρει της εκτίμησης της νέας ηγεσίας στο Ραδιομέγαρο. Άλλωστε δεν αποφασίζει απαραίτητα ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, η θέση είναι πολιτική και ένας αποφασίζων συγκεκριμένα δεν έχει συγχωρήσει ορισμένα γκρίζα σημεία της περασμένης διοίκησης Ζούλα όπως 
  • το φιάσκο με τον «ανταποκριτή» – φάντασμα της ΕΡΤ Αχιλλέα Πατσούκα στη Μόσχα (από την Κυψέλη) που στοίχησε στον Καφαράκη και τον Ζούλα την έκπτωσή τους, 6 και 3 μήνες αντίστοιχα, από την ΕΣΗΕΑ ή 
  • την αναστάτωση τον Φεβρουάριο του 2021 από την τηλεοπτική κάλυψη του τραπεζιού στην Ικαρία σε εποχές σκληρής πανδημίας με το ανυπόγραφο χαρτί στην Αίθουσα Παραγωγής της ΕΡΤ με «υποτιθεμένες οδηγίες» σχετικά με την προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το γεύμα του πρωθυπουργού στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη. 
 Αυτά όμως είναι καθημερινότητα για μια θέση τόσο απαιτητική που σίγουρα η προπόνηση στην ΕΡΤ και το εντατικό course «μαθημάτων – παθημάτων» αποτελεί ένα καλό «πακέτο» για να προσλάβει το κανάλι τον Φώτη Καφαράκη.
Για τη θέση υποτίθεται ότι αναζητείται 40άρης ή και 40άρα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υψηλή διοίκηση του μηντιακού οίκου της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν αποκλείει κάποιες χαλαρές συζητήσεις για καφέ με σοφές και έμπειρες κουκουβάγιες της πιάτσας όπως ο επιτυχημένος γενικός διευθυντής ειδήσεων του Open Χρήστος Παναγιωτόπουλος ή ο πάντα δραστήριος Τάκης Χατζής.

- από κείμενο της Σόνιας Χαϊμαντά στο mononews