ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτη πληρωμή για τους εργαζόμενους σε Αυγή και Κόκκινο


Ένα μέρος του μισθού του Ιουλίου έλαβαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή και στο Κόκκινο, στην πρώτη τους πληρωμή μετά από μήνες. Όπως γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των εργαζομένων «Στο Κόκκινο» Γιάννης Ανδρουλιδάκης, οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο πληρώθηκαν ένα μέρος από τον μισθό του Ιουλίου. Συγκεκριμένα ο Ανδρουλιδάκης έγραψε στο fb:
«Και ξαφνικά εκεί που το πήγαινε για βροχή, κάποιοι νιώσαμε την αλμύρα της θάλασσας να χαϊδεύει τα πόδια μας, τη μυρωδιά του αντηλιακού να απλώνεται τριγύρω μας, την άμμο να κολλάει στο βρεγμένο κορμί μας και θελήσαμε να βουτήξουμε στη θάλασσα για να την πετάξουμε από πάνω μας.
Μέσα στην καρδιά του Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο, πληρωθήκαμε ένα μέρος από τον μισθό του Ιουλίου».
Σημειώνεται ότι καταβλήθηκαν μόνο μερικά από τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους, με την ΕΣΗΕΑ να έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της, καταγγέλλοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου.
Το κλίμα παραμένει βαρύ στον ραδιοσταθμό και οι εργαζόμενοι προχωράνε σε νέες συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη μορφή των δράσεων τους.
Η Αυγή, πάντως, αυτή την Κυριακή θα είναι στα περίπτερα, εκτός αιφνιδιαστικού απροόπτου.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα λέγεται ότι θα πάνε σε συνέλευση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και με ότι έχει προκύψει στο μεταξύ θα αποφασίσουν για τις ενέργειες τους.
Εν τω μεταξύ, στο χθεσινό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τακτική κρατική χρηματοδότηση και των πολιτικών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει σχεδόν 2,7 εκατ. ευρώ.