Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αφωνία


Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο αποτελούν δικαίως το πρώτο θέμα παγκοσμίως στα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα. To Iσραήλ, όπως αναφέρουν και οι NYT, μετέτρεψε χιλιάδες ανθρώπους σε κινητές βόμβες και τους άφησε να κυκλοφορούν σε κεντρικές περιοχές του Λιβάνου.
Για όλα αυτά δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν τα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Σιγή ιχθύος από κυβέρνηση και Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως, η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «το πρωτόγνωρο χτύπημα που όπως όλα δείχνουν οργάνωσε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση του Λιβάνου και σε έναν γενικευμένο πόλεμο, ενώ υπονομεύει κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το διαρκές έγκλημα πολέμου και τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, επιδιώκει τη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ευθύνες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. [...] είναι τεράστιες».

Κ. Ζαφειρόπουλος / ΕφΣυν