ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ειδήσεις της πρώτης σελίδας από το ψυγείο


Άκουσες το θέμα το βράδυ της Παρασκευής στα τηλεοπτικά δελτία. Το διάβασες πρωτοσέλιδο στον Τύπο του Σαββάτου. Και μετά από αυτό έρχεται μια κυριακάτικη έκδοση να σε ενημερώσει για τη «Δήλωση βόμβα της Όλγας Κεφαλογιάννη» ότι αντιμετωπίζει κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα. Κάτι που έχεις δει την προηγούμενη μέρα όχι απλώς σε πρώτη σελίδα, αλλά σε βασικό θέμα εφημερίδας και μάλιστα με προεκτάσεις της είδησης.
Οι ξαναζεσταμένες πληροφορίες, χωρίς κάποιο νέο στοιχείο, είναι συχνό φαινόμενο στον κυριακάτικο Τύπο που λες και νιώθει την ανάγκη να γράψει καθυστερημένα κάτι που λόγω της περιοδικότητάς του δεν μπορούσε να γράψει την επομένη του γεγονότος.
Βασικός άγραφος κανόνας είναι ότι στην πρώτη σελίδα προβάλλεις ό,τι πιο εκλεκτό, πιο φρέσκο, ακόμα και πιο εμπορικό, έχεις στις εσωτερικές σου σελίδες. Και αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι που έχει υπερκαταναλωθεί τις προηγούμενες ημέρες και εσύ το βγάζεις από το ψυγείο και το σερβίρεις χωρίς, έστω, μια γαρνιτούρα κάποιοι νέου στοιχείου.
- από το harddog