ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Φαβορί ο Δένδιας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Τι γράφει η Καθημερινή


Η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ανοίξει επισήμως ακόμη. Ο Σταύρος Παπαντωνίου της «Καθημερινής» ρώτησε αρμόδια κυβερνητική πηγή τι γίνεται με το ζήτημα και η απάντηση ήταν σαφής: το μόνο που νοιάζει αυτήν τη στιγμή τον πρωθυπουργό είναι πώς θα πάει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα και πώς θα μπει ο χειμώνας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, και εκεί βάζει όλη του την ενέργεια. 
Η στήλη Θεωρείο της Καθημερινής γράφει:
Επειδή, όμως, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις δεν σταματούν ποτέ, το σενάριο που αποκάλυψε η στήλη στις 21 Αυγούστου για πιθανή μετακόμιση του Νίκου Δένδια στο Προεδρικό όχι απλώς προχωράει με γοργούς ρυθμούς, αλλά είναι και το επικρατέστερο. Οι λόγοι είναι ότι ο υπουργός Αμυνας πληροί πολλές από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης, με τις δύο βασικότερες να είναι ότι θα ψηφιστεί και από τους 158 βουλευτές της Ν.Δ., βασική προϋπόθεση της επιλογής που θα κάνει το Μαξίμου, ενώ δεν «ενοχλεί» την έτερη τάση που αποτελεί την εκλογική βάση του κόμματος, δηλαδή τους κεντρώους και μεταρρυθμιστές, με τους οποίους ο Δένδιας είχε πάντα καλή ώσμωση και ουδέποτε ήρθε σε ρήξη. Περισσότερα προσεχώς.