ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Aνησυχία στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλίας


Ανακοίνωση της  ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τον Δημοσιογραφικό  Οργανισμό 21Admedia στη Λάρισα:
"Για μια ακόμα φορά η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, για όλα όσα εξελίσσονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό 21Admedia της Λάρισας και σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, τεχνικών και παραγωγών.
Οι διαρκείς αντικαταστάσεις συναδέλφων και οι συνεχόμενες απολύσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το ξεκίνημα του εγχειρήματος, δεν αποδείχθηκαν τελικά… παιδικές ασθένειες του νέου Μέσου, αλλά βασικός τρόπος λειτουργίας.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζεται αυτή η τακτική της εργοδοσίας, αφαιρώντας επί της ουσίας σε μεγάλο βαθμό το δημοσιογραφικό χαρακτήρα του Μέσου.
Παράλληλα όμως σκορπά και ανησυχία σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλίας, καθώς τέτοιου είδους πρακτικές προκαλούν κατάσταση ντόμινο παρασύροντας εργαζόμενους.
Τελευταία άσχημη εξέλιξη είναι το ότι η διοίκηση του ομίλου προχώρησε σε νέες απολύσεις στη Λάρισα, η μια εκ των οποίων της συναδέλφου δημοσιογράφου Σοφίας Σπανού, και στην επιβολή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, σε συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς από τα Τρίκαλα.
Οι ελαστικές μορφές εργασίας που επεκτείνονται σε πολλά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους, οι οποίοι χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους αλλά και των ενσήμων. Υπό τον φόβο της απόλυσης «εγκλωβίζονται» σε καταστάσεις φτώχειας δημοσιογραφικής και οικονομικής.
Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών έχει γίνει πλέον κανονικότητα.
Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει για μια ακόμα φορά το πάγιο αίτημά της, για άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Οι δημοσιογράφοι απαιτούν μια κανονική δουλειά, έναν κανονικό μισθό, μια κανονική ζωή…"