ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Εφημερίδες 2025: Οι εκδότες συνεδριάζουν


Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης τον Φεβρουάριο του 2023, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το 2ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). Με τίτλο "Εφημερίδες 2025", το συνέδριο θα εξετάσει σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Τύπο, τόσο στο διεθνές στερέωμα όσο και στην ελληνική πραγματικότητα.
 Μέσω καίριων παρεμβάσεων και ομιλιών ανωτάτων στελεχών ευρωπαϊκών Εκδοτικών Οργανισμών αλλά και συζητήσεων πάνελ με διοικητικά και δημοσιογραφικά στελέχη από την εγχώρια αγορά, το συνέδριο θα εστιάσει σε ζητήματα στρατηγικής που να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του Τύπου (όπως το αναδυόμενο επιχειρηματικό μοντέλο, ο ρόλος της Πολιτείας, οι επενδυτικές προτεραιότητες κ.α.), θέματα παραγωγής και διάθεσης ποιοτικού πρωτογενούς περιεχομένου, ζητήματα επιχειρησιακής και εμπορικής ανάπτυξης αλλά στο νέο θεσμικό πλαίσιο, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
 Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Bertrand Gie, Managing Director, News Division, Groupe Le Figaro, Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής, European Newspaper Publishers Association (ΕΝΡΑ), Filippo Davanzo, Head of Product, La Repubblica. 
 Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Τύπου ενώ έχει και την θεσμική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (European Newspaper Publishers Association – ENPA). Μέγας Υποστηρικτής είναι ο ΣΕΒ και Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΔΕΗ.