ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Tεράστιο πύρινο μέτωπο καίει τέσσερις περιοχές στην βορειοανατολική Αττική


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε με ταχύτητα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Το πύρινο μέτωπο φθάνει πλέον τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και τώρα οδεύει προς Νέα Μάκρη. Τα μέτωπα είναι τέσσερα: Γραμματικό, Πεντέλη, Διώνη Αττικής και Ανατολή Νέας Μάκρης.

Συνεχίζεται η εκκένωση οικισμών στην βορειοανατολική Αττική καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.
Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Μελίσσια, και στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.
Λίγο πριν τις 06:30, στάλθηκε μήνυμα από το 112 και για την εκκένωση του οικισμού Ανατολή. Στο μήνυμα οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς τη Νέα Μάκρη.
Στάλθηκε στις 04:52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.
Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.
Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.
Στις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.
Το πρωί εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.