ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Δώρο γάμου στον Κασσελάκη ένα εισιτήριο one way για Νέα Υόρκη


Τι δώρο θα έκανε ο Νίκος Μωραίτης στον Στέφανο Κασσελάκη για τον γάμο του; Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Νέα Υόρκη!.. Και ο γνωστός στιχουργός εξηγεί σε ανάρτησή του στο Χ γιατί θα έκανε ένα τέτοιο γαμήλιο δώρο στον Στέφανο Κασσελάκη. Με τα δικά του λόγια: 
“Εγώ πάντως θα έκανα δώρο γάμου στον Κασσελάκη ένα εισιτήριο one way για ΝΥ.
Δεν έχει νόημα.
Ας φύγει να σωθεί, νέο παιδί.
Το σύστημα Μητσοτάκη τον κάνει κομματάκια ακόμη και αν βήξει, και στο κόμμα του κάνουν λευκή απεργία (με 2-3 στελέχη έτρεχε στις πυρκαγιές) περιμένοντας σαν γύπες το συνέδριο”.

Θυμίζουμε ότι μέσω μίας δημόσιας ιστοσελίδας ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ συγκεντρώνουν από φίλους και συγγενείς χρηματικά δώρα για τον γάμο τους, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου στα Χανιά. Οπως έγινε γνωστό στην σελίδα honeyfund.com οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό αλλά και να αφήσουν ένα σχόλιο ή μία ευχή για το ζεύγος. Το θέμα απέκτησε αρνητικές διαστάσεις στα social media και μετά τους επικριτικούς σχολιασμούς πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενες στη λίστα γάμου δήλωναν πως «πρόκειται για το Δώρο Γάμου (όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα συμβαίνει με φακελάκια ή καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) και όχι για γαμήλιο ταξίδι». 
Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «είθισται στην Αμερική όσοι επιθυμούν αντί δώρου να καταθέτουν χρήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν και δημόσια. Μάλιστα, στο τέλος αναγράφεται δημόσια το συγκεντρωθέν ποσό για λόγους διαφάνειας».

Χυδαία επίθεση με ομοφοβικά σχόλια 

Χυδαία επίθεση με ομοφοβικά σχόλια γεμάτα μίσος δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του γάμου του με τον Τάιλερ Μακμπεθ τέλη Αυγούστου στα Χανιά. Μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για όλο αυτό το κύμα μίσους. Αφορμή ήταν η κίνηση του ζευγαριού να δημιουργήσει προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα σε μελλόνυμφους να κάνουν εκεί τη λίστα γάμου τους και να χρηματοδοτήσουν τον μήνα του μέλιτος, μια πρακτική που συνηθίζεται στην Αμερική.

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει: 
Σε όλους τους γάμους σε όλο τον κόσμο κάποιοι από τους προσκεκλημένους επιθυμούν να προσφέρουν δώρα.
Επιλέξαμε συγκεκριμένο site και διαδικασία ως λίστα γάμου για τους εξής λόγους:
1. Η μεγάλη πλειοψηφία των καλεσμένων μας είναι από την Αμερική και το honeymoon fund είναι απλή και συνήθης πρακτική εκεί.
2. Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια -χωρίς «φακελάκια»- ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί.
Φιλοκυβερνητικό site βγάζει στη δημοσιότητα τη λίστα γάμου.
Την ίδια στιγμή, τα τρολ της ΝΔ παίρνουν εντολή και αρχίζουν να μας βρίζουν και να μας λοιδορούν.
Στο site, κάτω από τη λίστα γάμου μπαίνουν οπαδοί και γράφουν τις «ευχές» τους:
«Να ψοφήσετε και να καείτε στην κόλαση βρομοπουστάρες κομούνια».
Η δημοσιοποίηση και η ετοιμότητα των έμμισθων τρολ ήταν τόσο καλά ενορχηστρωμένη από το Μαξίμου, που το γεγονός μάς ξεπερνά.
Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή.
Έχουμε δει ότι για να ξεφύγει από δύσκολες στιγμές είναι ικανός για τα πάντα.
Όχι όμως ως το σημείο αυτό.
Υπάρχει ένα ηθικό όριο στην πολιτική αντιπαράθεση.
Εκτός αν είσαι το τζάκι Μητσοτάκη. Ας είναι υπερήφανος για την ποιότητα της δημοκρατίας και της παιδείας που οικοδομεί.