ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Το Mega πήρε το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και η κυβέρνηση δεν νιώθει καλά


Την επιστροφή της σατιρικής εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου ανακοίνωσε το Μεγάλο Κανάλι και αυτή είναι μία είδηση με πολλές παραφυάδες. Η τηλεοπτική σημασία της είναι αυτονόητη και το πιο πιθανό είναι να δούμε πάλι υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Ομως, όπως γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην ΕφΣυν, υπάρχει και η πολιτική πλευρά που στην περίπτωση Λαζόπουλου είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Μην ξεχνάμε πως ο γνωστός καλλιτέχνης είναι σφόδρα πολέμιος όχι μόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού προσωπικά. Οπότε καταλαβαίνετε τι μέλλει γενέσθαι από τον Οκτώβριο και μετά. Ούτε Στέφανο Κασσελάκη βέβαια γουστάρει. Αλλά μέχρι τον Οκτώβριο δεν νομίζω να υπάρχει Κασσελάκης.
Η επιστροφή Λαζόπουλου δείχνει ότι το Mega το πάει πλέον φουλ αντιπολίτευση εντάσσοντας στο δυναμικό του ένα όνομα που η Νέα Δημοκρατία και η πλευρά Μητσοτάκη δεν θέλουν ούτε να βλέπουν ούτε και να ακούνε. Και αυτό το όνομα μπαίνει τώρα στο κανάλι που πέρυσι ήταν Νο 1 σε τηλεθέαση. Προφανώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποφασίσει οριστικά πλέον ποιο δρόμο θα πάρουν τα ΜΜΕ του...
Μία σημείωση: τα τελευταία χρόνια η σάτιρα εξαφανίστηκε από την τηλεόραση, παρέμειναν ελάχιστες εκπομπές. Γιατί, άραγε; Ποιος δεν την ήθελε; Τώρα φαίνεται να επιστρέφει. Τράβηξε πολύ βλέπετε η τηλεοπτική Βόρεια Κορέα...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του καναλιού:
«Πληθωρικός και αεικίνητος. Ευθύς και καίριος. Με λόγο απλό, αλλά διεισδυτικό. Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι παλμογράφος της κοινωνίας.
Συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δημιουργών της γενιάς του. Συνεπής στις αρχές του, όπως τις υπαγορεύουν η ηθική και οι πεποιθήσεις του. Η πορεία του στον χώρο του Πολιτισμού και το κοινό που τον ακολουθεί τόσα χρόνια, υπογραμμίζουν τη διαχρονικότητά του.
Από την υποκριτική σε τηλεόραση και θέατρο μέχρι τη συγγραφή σεναρίων και την παραγωγή θεατρικών έργων, έχει αφήσει ξεκάθαρο προσωπικό αποτύπωμα. Κορυφαίος «σταθμός» στη διαδρομή του, οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» στο MEGA, μέσα από τους οποίους γεννήθηκε η -επίσης δική του- πρώτη ζωντανή σατιρική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».
Με το δηκτικό χιούμορ και τον καυστικό σχολιασμό του, ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο MEGA, για να υπηρετήσει «το πιο περήφανο λαϊκό είδος ψυχαγωγίας», όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη σάτιρα, με το ανανεωμένο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».