ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (με το PhD) στη θέση του Ζούλα στην ΕΡΤ


Ο γνωστός και πολύ έμπειρος δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Γιάννης Παπαδόπουλος αναλαμβάνει στην ΕΡΤ τη θέση του Κωνσταντίνου Ζούλα, που με τη σειρά του αναλαμβάνει διευθύνων στον ΣΚΑΙ. O Γιάννης Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει την δημοσιογραφική του καριέρα από την ΕΡΤ και έχει περάσει από διευθυντικές θέσεις σε εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, είναι σοβαρός και μετρημένος σε όλη του τη θητεία στον χώρο με συμπάθειες. Όλες οι κινήσεις (και μετακινήσεις) έγιναν σε καλό κλίμα εκατέρωθεν και προφανώς είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Λέγεται ότι ο Παπαδόπουλος θα αναλάβει καθήκοντα το αργότερο στα μέσα Σεπτεμβρίου με ορίζοντα έως το τέλος του χρόνου, ώστε να υπάρχει «συνέχεια» και η κυβέρνηση να προκηρύξει τον αντίστοιχο διαγωνισμό.
Ο δημοσιογράφος, μεταξύ συνολικά τριών επαγγελματιών από τον χώρο των ΜΜΕ, φαίνεται να έχει προβάδισμα καθώς μεταξύ άλλων έχει τίτλο σπουδών (Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνία στο University of Leicester- PhD candidate) σε συνάφεια με το αντικείμενο που ζητείται να αναλάβει.

Στο μεταξύ, αναζητείται τρόπος να παραμείνει η Κατερίνα Κασκανιώτη ως διευθύνουσα σύμβουλος, η οποία τοποθετήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες. Και αυτό γιατί βάσει του νέου νόμου Κεραμέως, ακόμη και στην ΕΡΤ οι διοικήσεις πρέπει να δώσουν γραπτές εξετάσεις, στις οποίες όμως βγήκε πρώτος (για τη θέση του CEO) και με... διαφορά ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ακολουθεί βέβαια και προφορική "συνέντευξη", οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.