ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η Πόπη Τσαπανίδου παίρνει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου


Στο κενό φαίνεται πως πέφτει η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να πάρει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Πόπη Τσαπανίδου, που ήταν η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Επικρατείας, έλαβε την απόφαση να αποδεχθεί την έδρα και αναμένεται να ορκιστεί βουλεύτρια στην Παρασκευή.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία.Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Αλέξη Τσίπρα φέρεται νωρίτερα να πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου και να είχε συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη.


Οι πιέσεις της πλευράς Κασσελάκη

Επισήμως η Κουμουνδούρου δεν έχει αντιδράσει, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο παζάρι με πιέσεις, αντεγκλήσεις και καταγγελίες.

Όλα ξεκίνησαν από την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος ζήτησε να λάβει την έδρα του ο Στέφανος Κασσελάκης. Για να συμβεί αυτό, όμως, που αρκετοί έχουν εκτιμήσει πως αποτελεί και… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την πλευρά Τσίπρα, θα έπρεπε να παραιτηθούν της θέσης τους τέσσερα άτομα, η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και η Ζωρζέτα Λάλη.