ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σκληρό ροκ στο Συγκρότημα Μαρινάκη


Μια ωραία ατμόσφαιρα φαίνεται ότι επικρατεί τελευταία στα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Εμβρόντητοι οι αναγνώστες παρακολουθούν να αλληλοσφάζονται χωρίς γάντι οι εκπρόσωποι της ελληνικής δημοσιογραφίας, που έχει κατρακυλήσει επί επιτελικού κράτους στον πάτο της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα κατατάσσεται στις τρεις χειρότερες χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την πίεση που ασκείται σε αυτά από τα κυβερνώντα κόμματα (Ουγγαρία 67η θέση, Μάλτα 73η θέση, Ελλάδα 88η θέση).
Το ακραία φιλοκυβερνητικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη των «Νέων» («Πίσω στα βασικά», 24.8.2024) με την υψηλή φιλοδοξία να διδάξει στους πολίτες τί εστί δημοκρατία, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του άλλου στελέχους του ομίλου Μαρινάκη και διευθυντή του «in.gr» Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου («Πίσω στα θρανία», 24.8.2024).

Γ.Π.: «Η Δικαιοσύνη έκανε τη δική της δουλειά κι έκρινε κατά περίπτωση. Σωστά ή λάθος, έτσι έκρινε. Μετά έρχεται η αντιπολίτευση με διαφόρους νομικούς, συγγενείς, χορηγούς, βουλευτές, δημοσιογράφους που κάνουν τους πράκτορες ή πράκτορες που κάνουν τους δημοσιογράφους και φωνάζει επειδή οι άλλοι δεν κάθισαν να χάσουν. Δεν χρειάζεται να πω τελικά ποιος πήρε το επάνω χέρι, όλοι έχουμε μάτια και μυαλό. Αλλά η εξήγηση είναι απλή. Λέγεται “δημοκρατία”».

Λ.Χ.:
«Δημοκρατία δεν είναι να κυβερνά η πολιτική παράταξη που απλώς έχει την πιο ισχυρή μειοψηφία σε εκλογές με μεγάλη αποχή και η οποία αρνείται οποιοδήποτε διάλογο όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά και με την ίδια την κοινωνία, θεωρώντας ότι αρκούν 150+1 βουλευτές για να αποφασίζεις οτιδήποτε θες χωρίς καμιά λογοδοσία. Δημοκρατία δεν είναι το “μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”, λες και οι πολίτες μετά από κάθε εκλογική διαδικασία οφείλουν να μπαίνουν σε πολιτική χειμερία νάρκη και να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε κυβερνητική επιλογή […] Μόνο που ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν σημαίνει ούτε ασυλία της δικαιοσύνης ούτε ακόμη χειρότερα ασυδοσία της δικαιοσύνης. Και οι κριτές κρίνονται και σε τελική ανάλυση γι’ αυτό έχουμε και δεύτερο και τρίτο βαθμό απονομής δικαιοσύνης».

Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν ποια θα είναι η έκβαση της «ενδομαρινακικής» αυτής κόντρας. Προς το παρόν ο Γ. Πρετεντέρης ακολουθεί τη λογική «νομίζω ότι …βρέχει», σφυρίζοντας αδιάφορα.

Πολύ συχνά στο παρελθόν είχαμε χαρακτηρίσει τη δημοσιογραφία Πρετεντέρη ως «δημοσιογραφία του περίπου». Έκτοτε όμως, και ειδικά μετά την αριστερή «παρένθεση», αυτό το «περίπου» έγινε μια ψυχροπολεμική αρθρογραφία κατά της Αριστεράς και υπέρ της πλέον σκληρής δεξιάς πένας που στο όνομα της προπαγάνδας ακόμα κι αυτά τα τερατώδη που γράφει σήμερα στο επίμαχο άρθρο του τα αναποδογύριζε, αν αυτό υπηρετούσε τη γραμμή του. 

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου της Άντας Ψαρρά στο x-efimerida.gr ΕΔΩ