ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Εκκενώθηκε και το Μαξίμου, άφαντος Μητσοτάκης και υπουργοί...


Επιτελικό μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αττική, με τις πυρκαγιές να κατακαίουν ακόμα και περιοχές του αστικού ιστού και δάση, σπίτια, αυτοκίνητα και εργοστάσια να έχουν γίνει στάχτη. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν τη πύρινο μέτωπο που ξέσπασε την Κυριακή στο Βαρνάβα, η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε χωρίς ουσιαστική αντίσταση στη βορειοανατολική Αττική, σε ακτίνα τουλάχιστον 30 χλμ, περιλαμβανομένων και αστικών περιοχών όπως τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.
«Μόλις πριν από δύο μήνες διαφημίζαμε ηχηρά το δορυφορικό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών που απέκτησε η χώρα με τίμημα γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, αλλά η Αττική βιώνει μία από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, με το μέτωπο να έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους αλλά και ανυπολόγιστο αριθμό κατοικιών» έλεγε σε κατ ιδίαν συνομιλία κυβερνητικό στέλεχος με εμπειρία, με εμφανή προβληματισμό αλλά και αγωνία για τις συνέπειες των πρωτοφανών σε έκταση πυρκαγιών.
- περισσότερα στο κείμενο της Έλλης Τριανταφύλλου στο ieidiseis (ΕΔΩ)