ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Σαν να είναι ακόμα τηλεπωλητής βιβλίων...


Ο Άδωνις Γεωργιάδης νομίζει ότι μπορεί να εκστομίζει οτιδήποτε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να είναι ακόμα ο τηλεπωλητής βιβλίων. Η απόπειρα από τον υπουργό κανονικοποίησης των παράνομων μαζικών παρακολουθήσεων δεν έμεινε βέβαια ασχολίαστη. «Κρατικός λειτουργός που διακηρύσσει στεντορείως, και ηλιθιωδώς, ότι παραιτείται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών του, γιατί δήθεν “δεν έχει τίποτα να κρύψει”, παραιτείται από κάτι που δεν του ανήκει», έγραψε ο Ακρίτας Καϊδατζής, αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ.
Εδώ που τα λέμε ο Γεωργιάδης έχει παραιτηθεί και από το Σύνταγμα. Οπως προσθέτει ο κ. Καϊδατζής, «κρατικός λειτουργός που δημοσίως παραιτείται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών του, μολονότι υπήρξε θύμα ή και επιβεβαιωμένος στόχος παράνομων παρακολουθήσεων, προσβάλλει τη θέση που η Πολιτεία τού εμπιστεύτηκε. Είναι, απλούστατα, επίορκος και υπέχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Οσοι τον διατηρούν στη θέση του υπέχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».
Κ.ΖΑΦ. / ΕφΣυν