ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Υποκλοπή… ονόματος


Η επιστροφή της υπόθεσης των υποκλοπών στην επικαιρότητα, λόγω του πορίσματος του Αρείου Πάγου, ανέδειξε και το έντονο εσωκομματικό θέμα του… ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι αρχηγοί εξέδωσαν άπαντες ανακοίνωση για το ζήτημα, όμως κάποιοι εξ αυτών ξέχασαν να αναφέρουν το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη, που ήταν το πρώτο πολιτικό θύμα, από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Η επιλογή τους να μην πουν καν το όνομα «δείχνει μικροψυχία» και «στρουθοκαμηλισμό», έλεγαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση θα συνεχίσει να απασχολεί τη δημόσια σφαίρα και ο Ανδρουλάκης θα εξακολουθήσει να είναι στο επίκεντρό της.

Το timing

Tο γεγονός πάντως ότι το πόρισμα για το κλείσιμο της υπόθεσης των υποκλοπών βγήκε μία ημέρα προτού κλείσει η Βουλή και δύο μέρες προτού μπει ο Αύγουστος –ο πιο νωχελικός μήνας του έτους– λειτούργησε τελικά πολύ αρνητικά, καθώς ενέτεινε την αίσθηση πως επιχειρείται συγκάλυψη. Αυτή η γενική αίσθηση μάλιστα έχει ενώσει τα τελευταία δύο 24ωρα σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση, με πολλούς να λένε πως η υπόθεση, άσχετα από το νομικό της σκέλος, είναι ικανή να παραγάγει πολιτικά αποτελέσματα από Σεπτέμβριο κυρίως στον χώρο της Κεντροαριστεράς.