ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ποιος κόβει τον Κασσελάκη από τη Βουλή;


Αφού πέρασε και η ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου και τα κόμματα επιστρέφουν σιγά σιγά στα… προβλήματά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιμετωπίσει το κρίσιμο θέμα με την κενή βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου.
Και το ερώτημα, που ζητά απάντηση: Είναι πολιτικά ορθό και ηθικά επιβεβλημένο να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης; Όχι μόνο επειδή απόδημος, που θα καλύψει έδρα απόδημου, αλλά κυρίως διότι είναι ο αρχηγός του κόμματος και έτσι το κόμμα θα έχει τον αρχηγό του στη Βουλή.

Αλλά δεν δίνουν όλοι την ίδια απάντηση πάντως. Για την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι «ναι» (έτσι λένε οι περισσότεροι βουλευτές για την είσοδο Κασσελάκη τη Βουλή). Αλλά ουσιαστικά την απάντηση θα τη δώσουν οι επιλαχόντες και οι επιλαχούσες.
Η Ζωρζέτα Λάλη της Νέας Αριστεράς, για παράδειγμα, επιμένει να πάρει την έδρα εάν έρθει η σειρά της.
Και η απορία είναι η εξής: Μπορεί μόνη της να σηκώσει το βάρος μίας τέτοιας απόφασης η συγκεκριμένη κυρία; Ή στηρίζεται πολιτικά κάπου; Έχει τέτοια έπαρση και αλαζονεία η Λάλη ή έχει την κάλυψη κάποιων;
Πάντως, εάν παραιτηθούν τέσσερις επιλαχόντες και επιλαχούσες, για να γίνει βουλευτής ο αρχηγός του κόμματος, προφανώς η κυρία Λάλη (που είναι πέμπτη) δεν έχει το παραμικρό έρεισμα και την παραμικρή δικαιολογία να κρατήσει τη έδρα.