Τα «Τοπόσημα» είναι από τις ενδιαφέρουσες εκπομπές του Αθήνα 9,84, ακόμα και στις επαναλήψεις της. Επανάληψη ήταν και αυτή του Σαββάτου με φιλοξενούμενη τη Λένα Διβάνη, η οποία μίλησε για την αγαπημένη της Κυψέλη –το «χωριό» της όπως είπε– στον Πάνο Πολυζωίδη, με τον οποίο συναντήθηκε στο Select της θρυλικής Φωκίωνος Νέγρη, εκεί όπου υπήρξε το θρυλικό κινηματογραφικό «Ρεμάλι» (Άλκης Γιαννακάς) που την είχε γοητεύσει στα νιάτα της.
Η Διβάνη κατοικεί περίπου τέσσερα χρόνια στην Κυψέλη, ύστερα από την περιήγησή της σε Ιλίσια, Εξάρχεια, Μαρούσι και άλλες γειτονιές αφότου άφησε την πατρίδα της, τον Βόλο, για να σπουδάσει στην πρωτεύουσα. «Ένα χωριό που είναι κατάκεντρο» χαρακτήρισε την Κυψέλη η συγγραφέας και η πλατεία τού χωριού, όπως είπε, είναι η Φωκίωνος.
Αφού μίλησε για τις περιοχές στις οποίες κατοίκησε και αφού χαρακτήρισε το Μαρούσι («είναι χάλια, συγγνώμη!») ως την περιοχή με τα περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων ανά τετραγωνικό, απάντησε σε γενικότερες ερωτήσεις του παρουσιαστή, μία από τις οποίες ήταν για την περίοδο που θήτευσε στο ΔΣ της ΕΡΤ, επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου. Ο τελευταίος είχε διορίσει σημαντικά πρόσωπα στο Συμβούλιο που ήθελαν να προσφέρουν αλλά δεν μπορούσαν με την κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΡΤ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εκείνη είχε ζητήσει πολλές φορές να μάθει πόσοι εργάζονταν στο ραδιτηλεοπτικό φορέα –χίλιοι, χίλιοι διακόσιοι, πόσοι;– αλλά ουδέποτε πήρε απάντηση.
Για να δώσει το πνεύμα που επικρατούσε τότε (ή και τότε) στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ανέφερε και ένα άλλο περιστατικό. Συνδικαλιστής, ο οποίος είναι συνταξιούχος σήμερα, της ζήτησε πιεστικά να τοποθετήσουν έναν συγκεκριμένο εργαζόμενο της ΕΡΤ στην Αυστραλία, όχι επειδή υπήρχε κάποιος λόγος σχετικά με την ενημέρωση, αλλά επειδή είχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Κάτι, βέβαια, που του αρνήθηκε. Στη Μέση Ανατολή, είπε, υπήρχε άνθρωπος της ΕΡΤ αφού τα γεγονότα το επέβαλαν, αλλά στην Αυστραλία τίποτα δεν δικαιολογούσε εκπρόσωπο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.
- από το Harddog