ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Παραιτηθείτε κύριε Γεωργιάδη. Αποτύχατε!


Απίστευτο περιστατικό με ασθενή στην Κω εκθέτει ξανά τον υπουργό του Μητσοτάκη

Το νοσοκομείο της Κω πριν από λίγες ημέρες έγινε θέατρο σφοδρότατης σύγκρουσης του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των εργαζομένων που του ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται μάλλον βαρύτατα εκτεθειμένος από το περιστατικό στο ίδιο νοσοκομείο που αναδεικνύει η ιστοσελίδα tvxs.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα γυναικολόγος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό με ασθενή που είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς ήταν η… πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσοκομείο.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό περιστατικό.
 
«Παραιτηθείτε κ. Γεωργιάδη, Αποτύχατε!»

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ, λεπτό προς λεπτό, ώρα την ώρα και μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους πολίτες και τους τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας» σχολιάσει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος καταγγέλλει ότι το μέτρο «επιστράτευσης» ιδιωτών γιατρών αποδεικνύεται ατελέσφορο και υπογραμμίζει «το περιστατικό επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του κ. Γεωργιάδη, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Κω και υποσχέθηκε «λαγούς με πετραχήλια», ενώ «τα έβαλε» με τους απεγνωσμένους εργαζομένους του νοσοκομείου, που δήθεν ήθελε να ακούσει. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γιατρός καρδιολόγος που είχε επιστρατευθεί τον Ιούλιο, έμεινε μόνο για ένα μήνα και αποχώρησε. Δηλαδή, τόσο όσο για να την βγάλει επικοινωνιακά η κυβέρνηση».

«Αλλά η πραγματικότητα με τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Τώρα που αποκαλύπτεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο το αδιέξοδο των πολιτικών σας, το σχέδιο που απεργάζεστε και εφαρμόζετε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ότι μοναδική σας έννοια είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, η μόνη λύση για την κοινωνία είναι να παραιτηθείτε. Τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η κυβέρνησή σας, με την σκληρή νεοδεξιά πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκτελείτε. Για το καλό των ανθρώπων αυτού του τόπου» επισημαίνει.

Το ΕΣΥ υποβαθμίζεται καθημερινά

«Το δημόσιο σύστημα υγείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με υπουργούς τύπου 'Αδωνι Γεωργιάδη καθημερινά υποβαθμίζεται και κατακερματίζεται», σχολίασε με τη σειρά της η Νέα Αριστερά.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει «λίγες μόνο ημέρες μετά την αλαζονική και απαράδεκτη επίθεση του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κω, η πραγματικότητα ήρθε - δυστυχώς - να επιβεβαιώσει το πόσο δίκιο είχαν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου». Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «σύμφωνα με αποκάλυψη του tvxs.gr, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου ασθενής με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο και εκεί η πιο συναφής ειδικότητα που υπήρχε για τις πρώτες βοήθειες ήταν αυτή του… γυναικολόγου! Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης για να σωθεί». Σχολιάζει πως «ο κ. Γεωργιάδης επισκεπτόμενος το νοσοκομείο πριν από δέκα ημέρες όχι μόνο δεν είχε διάθεση να ακούσει το προσωπικό, αλλά το λοιδόρησε κιόλας».

Τέλος το κόμμα επισημαίνει πως «το δημόσιο σύστημα υγείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με υπουργούς τύπου 'Αδωνι Γεωργιάδη καθημερινά υποβαθμίζεται και κατακερματίζεται» και προσθέτει «γιατροί δεν υπάρχουν, οι μεταφορές ασθενών γίνονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων και οι εργαζόμενοι απασχολούνται μέσω παράνομων προγραμμάτων. Η κατάσταση φαίνεται ότι ξεφεύγει με το υγειονομικό προσωπικό να μην μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να κινδυνεύουν πολίτες και τουρίστες σε καθημερινή βάση».