ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Η αναφορά σε «αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους» θα ήταν κωμική εάν δεν ήταν προκλητική...


Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «Κόκκινο» απαντούν  στη διοίκηση της LeftMedia:
«Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τη μακροσκελή ανακοίνωση της LeftMedia, με την οποία απαντά στην απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του 105.5 Στο Κόκκινο και του 91.4 Στο Κόκκινο.
Κατ’ αρχάς, εκφράζουμε την ειλικρινή ανθρώπινη χαρά μας για την εμφάνιση του ΔΣ, μετά από μια περίοδο μάταιης από μέρους μας αναζήτησης. Επίσης εκφράζουμε την κατανόησή μας για την ανάγκη του ΔΣ να στηρίξει την επιλογή της στη διεύθυνση του σταθμού, έστω και αν του χρειάστηκαν 11 παράγραφοι και 700 λέξεις για να το κάνει (δεν αφιερώθηκε ούτε μία για το αν θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα).
Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
1. Η ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης δεν είναι «μερίδα εργαζομένων». Είναι απόφαση των εργαζομένων. Έμπειροι άνθρωποι που συμμετέχουν στο ΔΣ, όφειλαν να διορθώσουν αυτή την απρέπεια, που εικάζουμε ότι προέρχεται από χέρι άσχετου, πριν σπεύσουν να την υπογράψουν, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της.
2. Στη συνέλευση εκπροσωπήθηκαν τέσσερα σωματεία (ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΕΡ-ΜΘ), όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση. Το ΔΣ θα ήταν καλό να μην υποθέτει μόνο του ποιοι συμμετείχαν σε αυτήν.
3. Εάν το ΔΣ έχει καταθέσει όντως πρόταση βιωσιμότητας από τις 24/7, χαιρόμαστε πολύ που το μαθαίνουμε. Θα ήταν ίσως καλό όμως να μας είχε ενημερώσει και να μας την παρουσιάσει. Όπως και να το κάνουμε, μας αφορά.
4. Η αναφορά σε «αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς (πλην ελάχιστων υψηλόμισθων εργαζομένων)» θα ήταν κωμική εάν δεν ήταν προκλητική. Μετά τις μειώσεις του 2018, ο υψηλότερος μισθός Στο Κόκκινο έφτανε το ιλιγγιώδες ποσό των 960 ευρώ, που μπορεί να ξεπερνούσε κατά τι τα 1000 ευρώ εάν υπήρχε παράλληλη εργασία και στην ΑΥΓΗ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή η LeftMedia θεωρούν «υψηλόμισθους» τους εργαζόμενους που παίρνουν 1000 ευρώ, να βγει και να το πει δημόσια.
5. Επαναλαμβάνουμε, επειδή μάλλον δεν έγινε κατανοητό. Οι εργαζόμενοι/ες πρώτοι/ες, επιθυμούμε να ξεκινήσει ο διάλογος για τη βιωσιμότητα των Μέσων. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο είμαστε απλήρωτοι/ες, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό θα σήμαινε ότι οι εργαζόμενοι/ες συζητούν με την πλάτη στον τοίχο, αναγκασμένοι/ες να αποδεχτούν το οτιδήποτε για να πληρωθούν. Θα συζητήσουμε κάθε λύση μόλις η Διοίκηση τηρήσει τη βασική της υποχρέωση. Έως τότε, υπάρχει η συλλογική μας διεκδίκηση. Είμαστε βέβαιοι/ες ότι γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί πάγια στάση της Αριστεράς.
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ Γιάννης, εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ
ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΥ Ηρώ, εκπρόσωπος ΕΠΗΕΑ
ΜΠΑΝΤΙΟΣ Ιάσων, εκπρόσωπος ΕΣΗΕΜΘ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Σταυρούλα, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ
»