ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μαθήματα υποκρισίας από την Κάμαλα Χάρις


H Κάμαλα Χάρις έχει αφηγηθεί δημοσίως μια ιστορία πέντε-έξι φορές τα τελευταία χρόνια. «Οταν ήμουν μικρό κορίτσι, συμμετείχα σε εράνους για να φυτευτούν δέντρα στο Ισραήλ. Από τότε μέχρι σήμερα, είναι ακλόνητη η προσήλωσή μου στην ύπαρξη και την ασφάλεια του ισραηλινού κράτους και του ισραηλινού λαού».
Το επανέλαβε και τον περασμένο Ιούλιο, όταν συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Απέφυγε να παρευρεθεί στην ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο ο καταζητούμενος ως εγκληματίας πολέμου Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε. Και τόνισε ότι «δεν σκοπεύει να σωπάσει» για το θέμα.
Μαθήματα υποκρισίας, από μια πολιτικό που ως αντιπρόεδρος στόμα είχε και μιλιά δεν είχε για να διαφοροποιηθεί από τη φιλοϊσραηλινή στάση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οσοι έσπευσαν να διακρίνουν «διαφοροποίηση» διαψεύστηκαν αμέσως.

- απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο Γιώργος Ι. Αλλαμανής στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)