ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Με διαγραφή Λινού από την ΚΟ, επιχειρεί ο Κασσελάκης να κατευνάσει τον Πολάκη


Τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Προηγουμένως είχε ζητηθεί εκ μέρους Κασσελάκη, από τον διευθυντή του γραφείου του, τον Μανώλη Καπνισάκη, η παραίτηση της Αθηνάς Λινού από την έδρα της και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για λόγους διαφάνειας.
Παρότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις αναταράξεις που επικρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη μάχη για την εξουσία, ενόψει κεντρικής επιτροπής και συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο.
Τυπικά, είναι επίσης προφανές ότι για την αποπομπή μπορεί να υπάρξει και το επιχείρημα ότι οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λινού βρίσκεται «κατηγορούμενη» από τον Παύλο Πολάκη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες μετά τη δική του διαγραφή από τον ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον της.
Και με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει την ηγεσία του κ. Κασσελάκη και να θέσει αυτός υποψηφιότητα καθίσταται σαφής και η σημασία της κίνησης Κασσελάκη.