ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η κολοκυθιά του κ. Κασσελάκη


Πολιτική ανθρωποφαγία στο κόμμα της Αριστεράς που μεταλλάσσεται ραγδαία σε ένα προσωποπαγές δεξιό μόρφωμα


Ζούμε εδώ και μέρες το νέο κεφάλαιο στην υπόθεση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς σε προσωπικό πολιτικό όχημα ενός επιχειρηματία με δεξιές απόψεις και στενές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να υποδυθεί τον ρόλο του αντιπάλου του.
Δεν αναφέρομαι κυρίως στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τα σχόλια που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της αμερικανικής «λίστας γάμου» του. Η επιλογή του να μεταστρέψει την αντιπολιτευτική του επιχειρηματολογία από τις κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην υποτιθέμενη οργανωμένη επίθεση Μητσοτάκη στη «λίστα γάμου» τα λέει όλα. Αρκεί να διαβάσει κανείς αυτή την ανάρτηση στο «Χ». Λες και παντρεύεται ο κ. Μητσοτάκης και ήθελε ο κ. Κασσελάκης να του κάνει δώρο γάμου.
Κατά τη γνώμη μου από τη «λίστα γάμου» έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η «λίστα επικρατείας» του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μυστηριώδη παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από την πρώτη θέση αυτής της λίστας. Η παραίτηση αυτή είχε μεν προαναγγελθεί από καιρό, αλλά τώρα κρατήθηκε για πέντε μέρες μυστική, λες και επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός που η κοινοποίησή του απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Λες και ενδιαφέρει κανέναν πέρα από τον στενό κύκλο των συντρόφων-followers του κ. Κασσελάκη. Είναι δεδομένο ότι ανεξάρτητα από την επιστημονική αξία και τις πολιτικές αρετές που συνόδευαν το βιογραφικό του κ. Ηλιόπουλου, ο ίδιος επέλεξε να περιοριστεί στον ρόλο του συνοδού του προέδρου Κασσελάκη κατά τις επισκέψεις του στη δεύτερη πατρίδα τους, τις ΗΠΑ. Οπότε δεν ξάφνιασε κανέναν η είδηση ότι παραιτείται με δήλωση ότι παραδίδει την έδρα του στον πρόεδρο, παραλείποντας να αναφερθεί στο γεγονός ότι για να συμβεί αυτό πρέπει ταυτόχρονα να παραιτηθούν άλλοι(-ες) πέντε από την ίδια λίστα.

Και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» που γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο το κόμμα, μετατρέποντας το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ όλων των μέσων ενημέρωσης σε μια ανταλλαγή πληροφοριών και εικασιών για το πώς είναι δυνατόν να παραιτηθούν όλοι όσοι προηγούνται στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας ώστε να αναδειχτεί βουλευτής ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση.

- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά στο x-efimerida (ολόκληρο ΕΔΩ)