ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Καταπέλτης η Καρυστιανού κατά Πρετεντέρη


Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους»

Η Μαρία Καρυστιανού καυτηριάζει το θράσος του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος με άρθρο του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, «κουνά το δάχτυλο» στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών του εγκλήματος των Τεμπών. Η Καρυστιανού σε ανάρτησή της στο Facebook, τον εγκαλεί ότι επιχειρεί να δώσει «Μαθήματα λογικής και ηθικής προς τους συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών….»
«Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για την λογική, την "δικαιοσύνη", την ηθική αλλά και για την "δημοκρατία"», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Καρυστιανού, απευθυνόμενη στον δημοσιογράφo και προσθέτει: «Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δίκη μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας. Στην χώρα όπου κανένα μα κανένα έγκλημα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν νεκροί και πόσοι, δεν αποδίδονται οι ευθύνες στους υπεύθυνους και εσείς θα έπρεπε να είχατε προβληματιστεί και αντιδράσει...».
Καταπέλτης η κ. Καρυστιανού, συνεχίζει σε ανάλογο πνεύμα, λέγοντας: «Δεν γνωρίζετε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την «δημοκρατία» όταν η Ανώτατη η Δικαστική εξουσία διορίζεται από την κυβέρνηση; Στην Ελλάδα από το νούμερο 17 στην ιεραρχία, η κα Αδειλινη εκτοξεύτηκε ως πρώτη επιλογή. Προφανώς στην «δικαιοσύνη» που εσείς αναφέρεστε δεν μετράνε η ηθικότητα, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά η διάθεση για τυφλή υπακοή, οι περιορισμένες ικανότητες, ο χαμηλός ουδός ηθικής και ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φιλοδοξία».
«Αρκετά. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους». Η προάσπιση των αξιών που διέπουν ένα Κράτος Δικαιου θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας της ενασχόλησης σας και να είστε διπλα στα θύματα. Αντ’αυτού καθοδηγούμενοι απο το συστημα χαρακτηρίζετε τα θέματα δικαιοσύνης για τα οποία διαμαρτυρόμαστε ως κινήσεις αντιπολίτευσης για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρυφτεί από τις ευθύνες της και να μειώσετε την σημασία των όσων τραγικών συμβαίνουν γύρω μας», υπογραμμίζει επίσης η κ. Καρυστιανού, τονίζοντας με σαφήνεια ότι «πλέον η ανοχή μας τερμάτισε για οποιοδήποτε τολμάει να τα βάζει με τα θύματα...».