ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Κύκλοι...


Ο κορωνοϊός επανέκαμψε δριμύς με δεκάδες θανάτους κάθε εβδομάδα και εκατοντάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η ευλογιά των πιθήκων έκανε άλμα από την Αφρική στην Ευρώπη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε συναγερμό.
Ο ίδιος ο ΠΟΥ ανησυχεί για την έλλειψη εμβολίων που μπορούν να αντιμετωπίσουν την «κρίση χολέρας» –χολέρα στον 21ο αιώνα, εκπληκτικό!
Τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στην Ηλεία στοίχισαν τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους.

Μια συνεχής αβεβαιότητα στη ζωή μας, μια αδιάκοπη ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, για την επόμενη ώρα. Και όλα αυτά συσσωρευμένα, το ένα μετά το άλλο –και όχι αποκλειστικά σε υγειονομικά θέματα.
Κοιτάμε πίσω και βλέπουμε τη μακριά γραμμή προβλημάτων: Καστελόριζο, μνημόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, πόλεμος στη γειτονιά μας, πόλεμος λίγο πιο πέρα, ενεργειακή και κλιματική κρίση, ακρίβεια, πανδημία, περίεργοι και σπάνιοι ιοί.

Ο προηγούμενος αιώνας είχε δύο παγκόσμιους πολέμους, εμφυλίους (όχι μόνο στην Ελλάδα), καταστροφικούς σεισμούς, οικονομική κρίση που στοίχισε ζωές. Ο νέος αιώνας στο πρώτο του τέταρτο έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο οδύνης για την ανθρωπότητα. Αέναοι οι κύκλοι της ζωής από καταβολής του Κόσμου

- από το harddog