ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Αδάμ Γιαννίκος: «Μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απαιτούσε με προσβλητικό τρόπο να μάθει για την εκπομπή του Μουρατίδη»


O διευθυντής του ραδιοσταθμού «105.5 Στο Κόκκινο», Αδάμ Γιαννίκος τοποθετήθηκε για το θέμα με τη στάση εργασίας στο δίωρο της εκπομπής του Νίκου Μουρατίδη και σε ανάρτησή του στο fb ανέφερε:
«Χθες το απόγευμα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με πήρε τηλέφωνο και με προσβλητικό τρόπο απαιτούσε να του πω αν θα κάνει εκπομπή ο κ. Νίκος Μουρατίδης, (ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ). Το εν λόγω μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε σε γνωστή περίπτωση απεργοσπασίας στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας με ότι ακολουθούμε ίδιες πρακτικές.
Η απάντησή μου στην απαράδεκτη αυτή αιτίαση ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν ακολουθώ/ακολουθούμε τακτικές απεργοσπασίας, αλλιώς εγώ ο ίδιος θα έκανα την εκπομπή μου το ίδιο πρωί (που δεν την έκανα, ακολουθώντας την απόφαση της ΕΣΗΕΑ, σε αντίθεση με το παράδειγμα του ΣΚΑΪ, όπου ο δημοσιογράφος/διευθυντής είχε σπάσει την απεργία). Επέμεινα ότι δεν προτρέπω κανέναν να σπάει απεργίες και επισήμανα στο μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες όταν, εν προκειμένω, επικαλείται ως επιχείρημα τον ΣΚΑΪ, μιας και εκεί οι συγκεκριμένοι απεργοσπάστες δημοσιογράφοι έχουν κερδίσει δικαστικά την υπόθεση κατά της ΕΣΗΕΑ, (άρα, αντί κάποιοι να παίζουν παιχνίδια σε βάρος του Κόκκινου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη γενικότερη κατάσταση στον δημοσιογραφικό κλάδο).
Στην άρνησή μου να κάνω για ένα τέτοιο θέμα κουβέντα δια τηλεφώνου, χωρίς να ακολουθείται εκ μέρους του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καμία θεσμική διαδικασία, το εν λόγω μέλος απάντησε ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου και θα συγκρατηθεί να μην με χαρακτηρίσει. Η δική μου απόκριση ήταν «αυτή την επίδειξη μαγκιάς να την κάνει στον ΣΚΑΪ», τον οποίο πρώτος/η επικαλέστηκε. Φυσικά, για το προκείμενο ζήτημα -κάνει ή δεν κάνει εκπομπή ένας μουσικός παραγωγός στο Κόκκινο το σαββατοκύριακο- απάντησα στο εν λόγω μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι θα ενημερωθεί αρμοδίως. Αρμοδίως, λοιπόν, συζήτησα το θέμα με τον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.
Σήμερα το πρωί, σάιτ που έχει αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντησή μου, γράφει ότι «ο Γιαννίκος επικαλείται τη δικαστική απόφαση που έκανε σημαία του ο Άρης Πορτοσάλτε. Να τους χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ». Τη σειρά μετά πήραν τα τρολ των social media.
Άραγε, ποια πρέπει να είναι η απάντηση σε όλον αυτόν τον πόλεμο;
Τόσο η διοίκηση του σταθμού όσο κι εγώ ζητήσαμε από τον κ. Νίκο Μουρατίδη να μην κάνει εκπομπή. Αργότερα το βράδυ, η ΕΣΗΕΑ «κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων» προκήρυξε στάση εργασίας σήμερα 18:00-20:00, δηλαδή στις ώρες που κάνει τα σαββατοκύριακα εκπομπή ο κ. Νίκος Μουρατίδης.
Ίσως να έχουν πέσει στην αντίληψή σας κάτι χρονογραφήματα που προειδοποιούν για «μουρατιδοποίηση (sic)» της απογευματινής ενημερωτικής ζώνης του σταθμού. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: αυτό που γράφεται ότι ο Μουρατίδης πληρώνεται, ενώ οι άλλοι εργαζόμενοι στον σταθμό παραμένουν απλήρωτοι, είναι τερατώδες ψέμα - άλλο ένα στη σειρά των ψεμάτων που διακινούνται και αναπαράγονται εμμονικά και διαρκώς για το Κόκκινο. Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο παραμένουμε όλοι απλήρωτοι για τον μήνα Ιούλιο.
Ως διευθυντής του Κόκκινου διαβεβαιώνω ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία όσο το δυνατόν συντομότερα».