ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Tίτλοι τέλους για την διευθύνουσα Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ


Αποχώρησε με όχι και τόσο «βελούδινο διαζύγιο» από τον ΣΚΑΪ η διευθύνουσα σύμβουλος Εύη Κουτσαυτάκη μετά από διαφωνία με τον πρόεδρο του καναλιού Γιάννη Αλαφούζο που εστιάζεται στην επίδοση του καναλιού, στον προγραμματισμό και τις επιλογές σε επίπεδο προσώπων.
Είναι η δεύτερη φορά που η Εύη Κουτσαυτάκη αποχωρεί από το κανάλι στο οποίο βρίσκεται επί 7 συναπτά χρόνια από τον Αύγουστο του 2017 οπότε επέστρεψε στο Φάληρο για να αντικαταστήσει τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού, Κώστα Κιμπουρόπουλο, ο οποίος θα αποχωρούσε μαζί με όλη την «ομάδα» του μετά από αρκετά χρόνια εργασίας σε αυτό έχοντας πιστωθεί την εκτόξευση της τηλεθέασης του καναλιού, τη συμφωνία για το Survivor καθώς και την εξαγορά της πρώτης τηλεοπτικής άδειας στον περιβόητο διαγωνισμό που τελικά κηρύχθηκε παράνομος.
Νωρίτερα και για έναν χρόνο ήταν στενή συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Εύη Κουτσαυτάκη ήταν το πρόσωπο-κλειδί στη δημοπρασία για τις νέες τηλεοπτικές άδειες τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου η εταιρία «Alter Ego», εξασφάλισε μια από τις τέσσερις άδειες (πριν το «άκυρο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας που ακολούθησε).
H κ. Κουτσαυτάκη αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ το 2016, λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του, Σταμάτη Μαλέλη.
Μάλιστα η Εύη Κουτσαυτάκη είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, αφότου ο τελευταίος επέστρεψε στον σταθμό του Φαλήρου το καλοκαίρι του 2013 μετά από 11 χρόνια, και οι σχέσεις της μαζί του ήταν οι χείριστες. Ήταν μάλιστα τέτοια η κόντρα μεταξύ των δύο, που μετά από μία έντονη αντιπαράθεση η Εύη Κουτσαυτάκη απευθύνθηκε στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ξεκαθαρίζοντάς του ουσιαστικά πως δε «χωράνε» στο κανάλι και οι δυο τους και φέρνοντάς τον σε δίλημμα: «ή εγώ ή ο Μαλέλης».
Η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ότι δεν μπορούσε να διώξει τον Σταμάτη Μαλέλη, γεγονός που οδήγησε στην πρώτη αποχώρηση της Εύης Κουτσαυτάκη…