ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στήριξη στη Γιάννα Παπαδάκου που διώκεται με Slapp λόγω της λίστας Λαγκάρντ


Tην στήριξη του στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου εκφράζει Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η Γιάννα Παπαδάκου αύριο, Πέμπτη 4/7 αντιμετωπίζει μία ακόμη μήνυση στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τη δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγε στο πλαίσιο της αναζήτησης των προσώπων που συνθέτουν τη λίστα Lagarde.

Οι συνεχείς δικαστικές παραπομπές της δημοσιογράφου επί 11 χρόνια, παρά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των SLAPPs, δηλαδή των εξοντωτικών και καταχρηστικών δικαστικών αγωγών, με τις οποίες επιχειρείται ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων ερευνητών.

Η ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι είναι στο πλευρό όλων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πιέσεις και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου από κάθε κακόβουλη πρακτική.

Η ΠΟΕΣΥ –όπως είναι γνωστό- έχει ιδρύσει από τον Απρίλιο του 2023 το παρατηρητήριο για τα SLAPPs, που έχει ως στόχο την καταγραφή των υποθέσεων αυτών και την προστασία και βοήθεια των συναδέλφων, ενώ ταυτόχρονα έχει καταθέσει προτάσεις στην κυβέρνηση και για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας στη χώρα μας, με τον σχετικό διάλογο να βρίσκεται σε εξέλιξη.