ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

«Ο Χένρι Κίσιγκερ, ο χυδαίος φιλότουρκος υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής» και τα «ωμά τομάρια της CIA»


Το σχέδιο των Αμερικανών το '74 για την Κύπρο σε συνεργασία με την Τουρκία και τη στρατιωτική χούντα των Αθηνών 

[...] Μέσα σε σχεδόν ένα μήνα, από τις 20 Ιουλίου μέχρι το Δεκαπενταύγουστο του 1974, το 40% της Κύπρου χάθηκε, επειδή αυτό πρόβλεπε το σχέδιο των Αμερικανών σε συνεργασία με την Τουρκία και τη στρατιωτική χούντα των Αθηνών, μία χούφτα παρανοϊκών που δικαιολογημένα χαρακτηρίζουμε προδότες.
Στις 13 Αυγούστου 1974 ο Χένρι Κίσιγκερ, ο χυδαίος αυτός φιλότουρκος υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής λάμβανε στο γραφείο του ένα χάρτη με τον αριθμό 9 από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που έδειχναν πως θα είναι η Κύπρος την επομένη, όταν ξεκίνησε η δεύτερη τουρκική εισβολή. Ταυτόχρονα ο νομικός του σύμβουλος τον καθοδηγούσε πως πρέπει να αντιδράσει και τι κινήσεις πρέπει να κάνει για να είναι «νόμιμα» όσα άθλια έπραξε εναντίον της Κύπρου, και τα οποία δεν παραδέχθηκε ποτέ.
Μερικοί εξ ημών, που αναμειχθήκαμε σε πραγματικές έρευνες και όχι σε αναζήτηση στο ψεκασμένο Διαδίκτυο, γνωρίζουμε την προδοσία και έχουμε επιβεβαιωθεί σε όλα.
Λίγοι, και πραγματικά ανόητοι, προσπαθούν να δώσουν μία άλλη ερμηνεία στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά. Έχουν λάθος. Ακούγεται καθαρά ο Δημήτριος Ιωαννίδης να προβλέπει την κατάληψη, από τους Τούρκους, ενός κομματιού εδάφους από την Κερύνεια στη Λευκωσία, όπου και θα σταματούσαν.
Λίγο μετά όταν αντιλήφθηκε προφανώς ότι οι Αττίλες θα συνέχιζαν είπε την …περίφημη φράση ότι τον εξαπάτησαν οι Αμερικάνοι. Προσωπικά το αμφισβητώ (ότι τον εξαπάτησαν). Διότι οι πράκτορες της CIA που συνομιλούσαν μαζί του ήταν ωμά τομάρια.
Γι’ αυτούς οι ζωές των ανθρώπων δεν άξιζαν ούτε μία δραχμή. Είμαι πεπεισμένος, ξέρετε, ότι δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί τους στην απόπειρα ανατροπής (και δολοφονίας) του Μακάριου. Το πραξικόπημα πέτυχε αλλά ο τότε Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος σώθηκε.[...]