ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Το νερό στην πρώτη σελίδα... Το βλέπει κανείς;


Παρασκευή απόγευμα. Η ήλιος έχει χαμηλώσει, οι άνθρωποι ξετρυπώνουν από τα καταφύγια των δωματίων με τα κλιματιστικά και η ηλικιωμένη κυρία, σε δρόμο αθηναϊκού προαστίου, βγαίνει με το νυχτικό στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και αρχίζει να αδειάζει τον Μόρνο από ψηλά, με το λάστιχο.
Ποτίζει τα φυτά σημαδεύοντας (με μερική αστοχία βέβαια) τα παρτέρια του ισογείου και καταβρέχει το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο πλάι στην είσοδο. Προφανώς, τα κουδουνίσματα για τα προβλήματα με το νερό δεν είχαν φτάσει ακόμα στο οχυρό της οικιακής αμεριμνησίας. Και το κατανάλωνε σαν να είναι ιδιοκτησία της, παραγωγή της, κατάκτησή της.
  • Φταίει η καθυστερημένη ενημέρωση από την καμπάνια της ΕΥΔΑΠ; («Θέλεις νερό; Κλείσε τη βρύση;»)
  • Φταίει που και τα ΜΜΕ μπήκαν στο παιχνίδι αργοπορημένα;
Το βέβαιο είναι ότι η Ενημέρωση –κανάλια και Τύπος– έχουν αρχίσει να σηκώνουν το θέμα. Πριν από 15 ημέρες, στις 7 Ιουλίου, ήταν το Βήμα εκείνο που έδωσε τον δραματικό τόνο κάνοντας βασικό του θέμα το πρόβλημα. «Θα διψάσουμε» ήταν ο κύριος τίτλος. Σήμερα, 21 Ιουλίου, η Real News ανέλαβε να δώσει πρωτοσέλιδη διάσταση στο άγχος της λειψυδρίας που βασανίζει τη χώρα –και όχι μόνο την Αττική.
Φαίνεται πως ο «Συναγερμός για το νερό» έχει κηρυχθεί. Αρκεί να ακούνε όλοι τις σειρήνες –φορείς και πολίτες.

- από το Ηarddog