ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ενοχλητικοί δημοσιογράφοι...


«Με πολιτική δίωξη δημοσιογράφου από την διοίκηση Ζούλα της ΕΡΤ, επειδή τόλμησε να είναι υποψήφια (το 2019) στις εκλογές με κόμμα της αντιπολίτευσης, συμπληρώνεται η θλιβερή εικόνα καταρράκωσης δικαιωμάτων στην οποία επιδίδεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η δικαστική απόφαση πού εκδόθηκε είναι αποκαλυπτική (ΕΔΩ)».
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της "Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
«Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δείχνει να ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τους χορηγούς της. Με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει «ετήσια έκθεση προόδου για το κράτος…δικαίου στην Ελλάδα(…!)»,τα όσα αναφέρει η Κομισιόν. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι…. ενημερώθηκε(!) και το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται την δήλωση του σωματείου των δημοσιογράφων για του λόγου το…αληθές!..
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ, άλλα υποστηρίζουν ως αποφάσεις τους στο ΔΣ και άλλα γράφουν ή μεταφέρουν στα Μέσα που τους απασχολούν και στους χώρους εργασίας! Πρόκειται για Νόμπελ υποκρισίας. Ή μήπως κάτι άλλο; Τελευταίο παράδειγμα ήταν το σεμινάριο… δεοντολογίας στους νεοεισερχόμενους συναδέλφους στην ΕΣΗΕΑ.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με ευθύνη του προεδρείου του, σκοπίμως συνεδριάζει, σπάνια, για να παίρνονται αποφάσεις από την πλειοψηφία ΜΟΝΟ δια περιφοράς!.. ώστε να είναι στα μέτρα τους. ΔΕΝ λένε κουβέντα ΚΑΙ για τα ζητήματα που καίνε:
  • Για το έγκλημα στα Τέμπη τις αποκαλύψεις στη Βουλή, την στυγερή λογοκρισία να μην μεταδοθεί από την ΕΡΤ η συνέντευξη των γονέων και των οικείων των θυμάτων στην αίθουσα του ΔΣΑ
  • Για τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αλλά και σε βάρος δημοσιογράφων και τις τελευταίες εξελίξεις.
  • Για το νόμο Φλωρίδη, ο οποίος καταργεί την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παρακολούθηση της ακροαματικής διαδικασίας δικαίας δίκης. που έρχεται και «κουμπώνει», στην παρέμβαση για τις δίκες του ΣτΕ με το γνωστό φιρμάνι της τότε Προέδρου του. Μολονότι υπήρξε αντίδραση των διαπιστευμένων συντακτών η ΕΣΗΕΑ προτίμησε την εκκωφαντική σιωπή, αγνοώντας σκόπιμα καταγγελίες και αποκαλύψεις.
  • Για την ακρίβεια ,την κατάργηση του πενθήμερου, την καθιέρωση εξαήμερου και τις αντεργατικές αποφάσεις που οδηγούν σε κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
Το τελευταίο τους επίτευγμα είναι ο αποκλεισμός από την γιορτή της Δημοκρατίας ενοχλητικών δημοσιογράφων, που ΔΕΝ συναινούν στη χειραγώγηση της ενημέρωσης και ΔΕΝ συμμετέχουν στις υποκλίσεις που κάνουν οι εργοδοτικές πλειοψηφίες .
Φαίνεται ότι οι δύο Κυρίες Πρόεδροι είχαν τους λόγους τους….»