ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Στο Κόκκινο: Προσφυγές στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ σε βάρος του διευθυντή του σταθμού


Μπαράζ προσφυγών δέχθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών από δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο, σκατά του διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκου, με αφορμή όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και την εξώθηση δημοσιογράφων/ ραδιοφωνικών παραγωγών σε απομάκρυνση.
Οπως αναφέρει topontiki, είναι πιθανόν οι προσφυγές να εξεταστούν στην σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Κοινή συνισταμένη των προσφυγών είναι, όπως υποστηρίζεται, η αντισυναδελφική– απαξιωτική συμπεριφορά του διευθυντή του σταθμού και υποτίμηση της δημοσιογραφικής δουλειάς. Καταλογίζεται επίσης η απαγόρευση εισόδου τηλεοπτικών συνεργείων ΜΜΕ στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και επομένως παρεμπόδιση άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Το κλίμα στον ραδιοσταθμό έχει επιβαρυνθεί, όπως υποστηρίζεται, ύστερα και από τις αναφορές του διευθυντή του, στην κυριακάτικη εκπομπή του, για εκπομπές με χαμηλή ακροαματικότητα στην απογευματινή ζώνη έναντι εκείνων της πρωινής.
«Εγώ που έχω τις ακροαματικότητες μπροστά μου βλέπω 3.99%, 3.39%, 3,16%, 3,32% και κάπου εκεί τελειώνει η πρωινή ζώνη και η επόμενη ξεκινάει από το 1! Ένα κόμμα κάτι. Τι κάνω εγώ σε αυτή την περίπτωση;», μοιράστηκε τον προβληματισμό του ο διευθυντής του ρ/σ στον «αέρα» και λίγο μετά αναρωτήθηκε: «Και η άλλη που μου φέρνει τους άσσους, μείναμε στον άσσο που λέει και το παλιό τραγούδι, κάτι πρέπει να γίνει να αλλάξει, δεν νομίζετε;».