ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Να λογοδοτήσει ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Εξηγήσεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών ζητά εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τα νέα δημοσιεύματα για διπλές παρακολουθήσεις υπό την επίβλεψη και γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ένας στους τρεις γνωστούς στόχους του Predator παρακολουθoύνταν επισήμως και από την ΕΥΠ.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, αναφέρει πως δεν υπάρχει πλέον «κανένα ίχνος αμφιβολίας για τον σκοτεινό ρόλο που είχε το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων» τονίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη. Ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ θα λογοδοτήσει γι' αυτήν την αντιδημοκρατική εκτροπή».
Επικαλούμενη τα δημοσιεύματα του «inside story» και του «Βήματος» καταδικάζει το γεγονός ότι «λειτουργούσε ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με σημείο αναφοράς το Μαξίμου» σημειώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας.
Επισημαίνει επίσης τα εξής:
«Οι παρακολουθούμενοι ήταν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής ακόμη και υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και ένας ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το "Βήμα", 28 από τα φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που είχε διενεργήσει δίκη της ανεξάρτητη ερευνα ήταν «διπλοί στόχοι» δηλαδή τελούσαν υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και από το Predator.
Στο παζλ προστέθηκαν και οι αντιφάσεις στις καταθέσεις εμπλεκομένων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news24/7. Από αυτές προκύπτει πως Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων και Φέλιξ Μπίτζιος υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την «ταμπακέρα», ενώ αντιπολιτευτικό είδε ο Γιάννης Λαβράνος. Όλοι επιχείρησαν να θέσουν εαυτούς εκτός κάδρου.