ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ξενοδοχείον «Η Κουμουνδούρου»


Ακολουθώντας την... πεπατημένη και άλλων πολιτικών κομμάτων, έσκασε και στον ΣΥΡΙΖΑ η βόμβα της οικονομικής διαχείρισης. Χωρίς δάνεια βέβαια, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά με οφειλές προς προμηθευτές, δύο μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, υπαλλήλους. Πιθανώς για όλα αυτά δεν θα μιλούσαμε σήμερα, αν δεν είχαν υποχωρήσει τα εκλογικά ποσοστά του με αντίστοιχη μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, γνωρίζει άριστα ο manager-πρόεδρος του κόμματος. Που δεν ζήτησε, πάντως, εξαρχής ενημέρωση για την κατάσταση του ταμείου, σύντομα ωστόσο αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος.

Περικοπές, συνεπώς. Το πρώτο θύμα ήταν «Η Αυγή», με την παύση λειτουργίας του καθημερινού φύλλου. Αρκεί; Προφανώς όχι. Γι’ αυτό και η ανησυχία: όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», μέσα στις επόμενες 25 ημέρες πρέπει να καταβληθούν 2,5 μισθοί. Φαίνεται, όμως, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κι άλλες ιδέες. Οι οργανώσεις ελαττώνονται, αφού οι Οργανώσεις Μελών αντικαθίστανται από τις Δημοτικές Επιτροπές Μελών, οι οποίες θα λειτουργούν ψηφιακά κατά κύριο λόγο. Αρα, ούτε γραφεία ούτε ενοίκια.

Με αυτή τη λογική, μπορεί και το κτίριο της Κουμουνδούρου να μην το έχει ανάγκη. Ενας μικρότερος χώρος -και αφού οι περισσότεροι θα εργάζονται με ψηφιακή παρουσία- μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του νέου κόμματος. Το ιδιόκτητο πλέον κτίριο της Κουμουνδούρου κοντά σε σταθμό μετρό θα μπορούσε να αλλάξει χέρια. Καθώς, όμως, η σχετική πληροφορία (;) έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία, δόθηκαν και οι αναγκαίες διαψεύσεις-διαβεβαιώσεις. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν, εν τούτοις, ότι δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα. Μπορεί να μην υπάρχουν προθέσεις, αλλά η ζωή να τους πάει εκεί εντέλει.

Νίκος Παπαδημητρίου