Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ε, όχι και η Σάκκαρη σημαιοφόρος


Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει η πληροφορία, αλλά την έγραψε το in.gr που θεωρείται έγκυρο. Και γράφει ότι αυτή τη στιγμή τα φαβορί για να γίνουν σημαιοφόροι (ένας άνδρας και μία γυναίκα) της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Θα το αποφασίσει αύριο Τρίτη (9/7) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Για τον Γιάννη δεν πρέπει να έχει κανένας αντίρρηση, ούτε καν εκείνοι που τον έλεγαν ειρωνικά Ακενοτούμπο. Τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο διάσημος Έλληνας παγκοσμίως, ένας σπουδαίος πρεσβευτής της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.
Αλλά η επιλογή της Σάκκαρη, αν ισχύει, δείχνει εντελώς ακατανόητη.
Γιατί να διαλέξουν τη Μαρία Σάκκαρη; Ποιες επιτυχίες της έχουν να μας παρουσιάσουν; Ποια είναι τα τουρνουά που κέρδισε έως τώρα; Ποια είναι τα μετάλλια που κατέκτησε; Πρέπει να μας εξηγήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ποια είναι τα κριτήρια επιλογής. Διότι σε αθλητικό επίπεδο δεν στέκει ούτε καν ως σκέψη. Αφήστε δε που είναι μία επιλογή που θα διχάσει.
Καταλαβαίνετε βέβαια πως η κριτική δεν πάει προς τη Μαρία Σάκκαρη που είναι μια χαρά αθλήτρια, σοβαρή και μετρημένη, η οποία μόνο θετικά έχει να παρουσιάσει.
Κάποιοι θα ήθελαν να έβλεπαν σημαιοφόρο την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που είναι 
1ον) σπουδαία αθλήτρια (χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στα 20 χλμ και τα 35 χλμ βάδην και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2023 στα 35 χλμ βάδην) αλλά και 
2ον) μία ηρωίδα της ζωής που εργάζεται ως σερβιτόρα, παράλληλα με τον αθλητισμό.

Δημήτρης Κανελλόπουλος