ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ποιος εγκρίνει (ή απορρίπτει) τα σχόλια στο διαδικτυακό «Πρώτο Θέμα»


Το Πρώτο ΘΕΜΑ ενσωμάτωσε στα κείμενα του protothema.gr έναν προηγμένο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για τον αυτόματο έλεγχο των σχολίων. Η τεχνολογία αυτή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κορυφαία αμερικανική εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, συνέβαλε καθοριστικά στην εκθετική αύξηση των σχολίων από 30.000 σε 320.000 ανά μήνα.
Ο νέος αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης αναλύει τα σχόλια των χρηστών και τα εγκρίνει ή τα απορρίπτει αυτόματα, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Για τα σχόλια που δεν μπορεί να αξιολογήσει με ακρίβεια, η τελική απόφαση λαμβάνεται από το αρμόδιο τμήμα. Ο αλγόριθμος είναι σχεδιασμένος με τρόπο ώστε να εκπαιδεύεται διαρκώς, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και την ακρίβειά του σε βάθος χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεαματική αύξηση των σχολίων οφείλεται κυρίως στη δραστική μείωση του χρόνου αξιολόγησης ενός σχολίου -αν θα εγκριθεί ή απορριφθεί- από τρεις ώρες σε ενάμισι λεπτό.
Η υλοποίηση της εν λόγω τεχνολογίας που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της αλληλεπίδρασης των αναγνωστών με το περιεχόμενο του protothema.gr έγινε από την Cloudevo.